Відзначення Дня захисника Вітчизни

Новости города

22-23 лютого з нагоди відзначення Дня захисника Вітчизни відбулась низка святкових заходів : покладання квітів до Обеліску Слави та урочисті збори за участю керівництва виконкому, депутатів міської ради, представників трудових, педагогічних та студентських колективів підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, особового складу Уманського військового гарнізону та громадськості міста. Міський голова Юрій Бодров привітав присутніх зі святом та вручив Почесні грамоти.

http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1179:2013-02-22-08-30-39&catid=1:announcement&Itemid=2
Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

23 лютого делегація з Уманської райдержадміністрації, на чолі з її головою Анатолієм Петренком, заступниками, керівником апарату, начальниками відділів, управлінь та самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, районної організації ветеранів війни та праці вшановували захисників Вітчизни, тих, хто в роки війни заради рідного краю не шкодував власного життя, хто в мирний час несе ратну службу.

Із покоління в покоління передаються у спадщину такі святі поняття, як любов до Вітчизни, честь та вірність військовому обов'язку.
Проте, найбільшої шани удостоєні ветерани, подвиг яких завжди залишатиметься взірцем патріотизму, мужності й самопожертви. Подвиги захисників Вітчизни – це велична правда історії, це постійна школа виховання молоді, яка присвятила себе військовій професії і служить справі збереження миру.

Уманщина – славетний край героїв, адже 10 уродженців району удостоєні звання Героя Радянського Союзу, та серед його жителів – Герой України, відомий військовий дипломат періоду другої світової війни Кузьма Дерев'янко.

Під час урочистого мітингу зібрання поклало вінки й квіти до меморіального знаку. А потім, вишикувавшись колоною, прокрокували до обеліска Слави, ушанувати подвиг творців Великої перемоги.

– Пам'ять про тих, хто поліг у смертельному двобої з ворогом, має бути не тільки в бронзі і граніті, але і у вдячних серцях, – наголосив голова райдержадміністрації Анатолій Петренко.

Урочистості, з нагоди вшанування захисників Вітчизни продовжаться 23 лютого в кожному населеному пункті району, де місцеві жителі зможуть віддати шану героям-визволителям, покладаючи вінки та квіти до пам’ятних знаків, відвідають сім'ї ветеранів Великої Вітчизняної війни, солдатських вдів.

В цей день в селі Дубова відбудеться святковий концерт, підготовлений працівниками відділу культури райдержадміністрації та за участю представників наймолодшого покоління.

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=8789
Черкаська обласна державна адміністрація