Уманщина вшанувала пам’ять жертв Голокосту

Наша память

Вже не один рік поспіль 27 січня світова спільнота відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Memorial Sykhoi Yar

Саме цього дня 1945 року радянські війська звільнили нацистський табір смерті Аушвіц, що розташовувався на теренах Польщі й де було знищено близько мільйона євреїв із різних країн Європи.

Жертвами переслідувань та масових знищень за часів нацизму та Другої світової війни стала третина єврейського народу, у тому числі 1,5 мільйона українських євреїв.

25 січня представники районної влади, на чолі з заступником голови райдержадміністрації Сергієм Рогальським, заступником голови Романом Діденком, керівником апарату райдержадміністрації Інною Мироновою, а також працівники відділів та окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, віддали шану та схилили голови у жалобі, під час мітингу до Дня вшанування пам’яті жертв Голокосту у роки Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 року. Під час заходу пройшло покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку жертвам переслідувань та масових знищень нацистською Німеччиною, що розташований на території міста Умань у «Сухому яру». Це місце масового поховання єврейського народу, яке вмістило тіла близько 25 тисяч невинного люду.

Цього дня в усіх храмах, розташованих на території району відбувся молебень за душі тих, хто пав від рук німецько – фашистських загарбників.

Голокост завжди буде для усього людства нагадуванням про загрози, які виникають через ненависть, расизм та упереджене ставлення до тих, хто нас оточує. Цитуючивсесвітньовідомого історика, хочеться звернути увагу на такі слова: «…пам'ять про Голокост потрібна для того, аби наші діти ніколи не були жертвами, катами чи байдужими спостерігачами».

http://www.umanrda.gov.ua/view_information.php?id=1710