В Умані відзначили 33 річницю введення радянських військ в Афганістан

Наша память

25 грудня 1979 року на прохання уряду Республіки Афганістан обмежений контингент радянських військ був введений в цю країну. Через афганську війну пройшло 620 тисяч радянських військовослужбовців та 20 тисяч вільнонайманих.

У тому пеклі загинуло більш як 14 тисяч наших співгромадян, з них понад 3 тисячі — українці, ще три з половиною тисячі стали інвалідами. 450 жителів нашого міста і району були учасниками афганських подій, 13 стали інвалідами, восьмеро поклали своє життя на чужій землі.

Тож 25 грудня в Молодіжному сквері нашого міста, за участю заступника міського голови Петра Паєвського, відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятнику воїнів-афганців з нагоди 33 річниці введення радянських військ в Афганістан.

«Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. Ми також розуміємо, що то була велика політика з наслідками якої, доводиться розбиратися і сьогодні. В тім Афганська війна є і уроком мужності та героїзму, який і сьогодні залишається актуальним» - зазначив Петро Борисович.

Видео предоставлено на сайте Youtube.com - novunuuman

http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1117:---33------&catid=1:announcement&Itemid=2
Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"