"КОМУНАЛЬНИК" - ЧЕМПІОН УМАНСЬКОГО РАЙОНУ-2012

Спорт

"Комунальник" - "Світ меблів". 4:1 (2:0)
28.10. 14-00. Штучне поле.
Арбітри: Ткачук М., Баланюк А., Андрощук О.
"Комунальник": Телепенко, Крочак, Лут Є., Лут Р., Приймак, Прокопенко (90, Оніщук), Карнаушенко, Казаков (90, Лапцай), Моспан (80, Семерчук), Михайлишин, Балаховський (76, Байда).
"СМ" : Гладун (86, Сабіров), Дорошенко, Просенюк (90, Крицький), Ройтенко, Стасюк, Куций, Рудь (89, Казидуб), Дудник, Ярошук (26, Слободяник), Дерманський, Крижанівський (46, Роїк).
Голи: 1:0-26-Карнаушенко, 2:0-42-Карнаушенко, 3:0-71-Моспан, 3:1-77-Куций (пен), 4:1-90-Прокопенко
Попередження: Карнаушенко (75), Крочак (76), Байда (76)

Чемпіонат завершувався в класичному стилі. В заключних матчах чотири кращих команди вирішували свої медальні питання. А в самому заключному матчі мав власне визначитися чемпіон. Причому в матчі саме між безпосередніми претендентами на титул! Все за найкращими зразками жанру!

Після нічієї в Кочубіївці, де колектив з Городецького приймав цього року суперників (в самому Городецькому по суті збудували новий стадіон, який прийматиме футболістів в 2013-му), "Комунальнику" в останньому матчі потрібно було лише перемагати. "Світ меблів" влаштувала б і нічія. Отож розклад перед стартовим свистком арбітра був зрозумілим.
Суперники добре знають один одного і останні 5 років ділять між собою трофеї Уманського району. Причому ділять безкомпромісно і часто з скандалами і сварками. Але останні матчі пройшли саме під знаком ГРИ а не сякихось суперечок. і це не може не радувати.
З перших хвилин сталося складатися враження, що "Комунальники" краще налаштувалися на поєдинок. Обидві команди бажали стати чемпіоном району. Але мобілізованіше, зібраніше виглядали саме комунальники. І в середині тайму саме їм вдалося відкрити рахунок. А перед самою перервою Олександр Карнаушенко і другого свого мяча провів. На 42-й хвилині йому допоміг рикошет. Але сам рахунок під час перерви навряд чи хтось міг назвати несправедливим.

В другому таймі більш молодші меблевики пішли в наступ , намагаючись врятувати матч і з ним відстояти чемпіонський титул. Один їх гол міг загострити інтригу до температури кипіння. Не забуваємо, що нічія влаштувала б саме "Світ меблів". Гра більше перемістилася на половину поля "Комунальника". Але сказати, що це стало призводити до появи реальних гольових моментів, важко. Боротьби стало значно більше. Пристрастей ставало більше. Але на 71-й хвилині по суті практично питання було знято. Причому як! Подачу справа Віталій Моспан акробатичним ударом в падінні через себе "ножицями" (або як кажуть в Південній Америці - бісіклетою) зробив рахунок 3:0!!! Як по мені - то гол року! Та ще й в такому важливому матчі!

"Світ меблів" рук не опустив. А можливо і по інерції ще намагався щось вдіяти. Принаймі врятувати як не матч то хоч реноме. І на 77-й хвилині з пенальті (про нього нижче) рахунок скоротив. Але більшого вдіяти не змогли. Того більше - перед самим фінальним свистком капітан "Комунальника" (самий досвідченний гравець з усіх на полі!) Олександр Прокопенко знову довів перевагу своєї команди до трьох мячів.
Закономірна перемога "Комунальника" в звітному матчі. А відтак чемпіонський титул знову повернувся до "Комунальника". З чим і вітаємо данну команду. Цікаво, що в Уманському районі ніяк не вдається комусь зробити дубль.
Сезон завершено. Занавіс. всіх вітаю із завершенням дуже цікавого сезону!

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.com.ua/