Голова ОДА зустрівся зі студентами-аграріями

Новости города

В одному з найстаріших аграрних ВНЗ країни – Уманському національному університеті садівництва – голова облдержадміністрації, Герой України Сергій Тулуб зустрівся зі студентами, аспірантами та викладачами.

Метою зустрічі стало обговорення соціально-економічної ситуації в регіоні та залучення представників університету до активного життя області і спільного прийняття важливих рішень.

«Коли я дізнався, що серед випускників цього університету 24 академіки, понад 700 докторів наук і більше 2000 кандидатів наук, я зрозумів, чому Черкащина дає такі врожаї хліба. Без перебільшення можна сказати, що ваш заклад знаний та шанований в усій країні, – зазначив голова ОДА. – Нині для обласної влади важливими є як якість навчання, так і турбота про долю кожного випускника вишу».

Сергій Тулуб розповів присутнім про основні кроки влади у напрямку поліпшення освітньої галузі. Зокрема, про новий законопроект «Про вищу освіту», яким передбачаються серйозні права щодо забезпечення реальної автономії вузів; урізноманітнення джерел фінансування вищої школи тощо. На підтвердження своїх слів про залучення молоді до ухвалення важливих рішень, голова облдержадміністрації запропонував вже наступну сесію обласної ради провести за участю представників уманського студентства. Проте вже цього дня Сергій Борисович подарував університетові новий комп’ютерний клас – для ще ефективнішого опанування знань студентами.

«Усі дослідження, які спрямовані на покращення сільського господарства, молоді науковці здійснюють під контролем досвідчених викладачів університету, – зауважила аспірантка університету Світлана Богульська. – Дозвольте висловити Вам, Сергію Борисовичу, щиру подяку за таку нелегку, але конче необхідну справу – підтримку сільського господарства на Черкащині».

Світлана Богульська також розповіла, що у липні була присутня на зустрічі очільника області з молодими фермерами, що відбувалася у Лисянському районі, де особисто переконалася у важливості розвитку аграрного сектору для керівництва області.

Потому присутні могли поставити запитання голові облдержадміністрації. Так, представників університету хвилювало питання розвитку овочівництва на Черкащині, а також особливості нещодавно створеної «карти добрих справ».

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=7545