Важливі перемоги здобули "Уманьферммаш" і "УТК-Ятрань"

Спорт

"Уманьферммаш"-"Шпола-ЛНЗ-Лебедин" 3:0 (0:0)
Умань. 22.09. Стадіон "Уманьферммаш" 1200 глядачів.
Арбітри: Бурлай, Білорус, Погорілий
"Уманьферммаш": Щербина, Репін, Коломієць (75, Ситін), Казанюк Д., Казанюк О, Дзига О.(85, Гірський), Ляхович, Гавенко (90+3, Злобін), Горщинський (81,Троян), Гаврилюк (90+3, Гут), Янчук
"Шпола-Лнз-Лебедин": Рейниш, Сичов, Кудря, Кучер, Гаркавий, Трегубов(84,Гречаний), Винник, Колодяжний (56,Кретов), Семенов, Миславський, Омельчук (46, Охріменко),
Голи: Янчук (48,74), Ситін (90+3)

На перерву між першим і другим колом команди йшли з діаметрально протилежними настроями. Шполяни набрали максимум очок і всі були впевнені в їх черговому чемпіонстві. Уманчани ж навпаки - провалили кінцівку першого колу і глибоко відкотилися в таблиці. Але минула перерва і всього 4 тури і як все кардинально змінилося. Шполянський клуб втратив 4 лідерів, що перейшли до "Зорі" і стали втрачати здавалося грандіозний гандикап в 9 очок від переслідувачів. А ось "Уманьферммаш" здобував впевнені перемоги. Отож я схильний був вважати, що саме господарі в матчі туру виглядали фаворитами. Вони з первих хвилин заволоділи ініціативою. Вона була помітною, але відмічу, що шполянська команда захищалася організовано і провалів не було. Відмічу чудовий удар Дмитра Казанюка із-за штрафної, але голкіпер здійснив сейв. Взагалі лівий захисник уманчан в перші хвилин був чи не найкращим на полі. Згодом стартовий запал дещо спав і гра підрівнялася.
Відразу по перерві уманчани відкрили рахунок. Олександр Казанюк виконав штрафний, мяч після рикошету потрапив до Сергія Янчука і той впритул не схибив - 1:0.
А з хвилини 60-ї первага "Уманьферммашу" стала просто тотальною. Моменти стали виникати один за одним. На 64-й хвилині з 15 метрів пробивав Горщинський - воротар.. На 66-й хвилині Олександр Казанюк, який мудро вів гру господарів, вивів партнера на рандеву з одним захисником. Його обіграно - але удар вище! 67-а хвилина - Янчук пробиває головою з 6 метрів - вище. 68 хвилина - Олександр Казанюк тепер Гавенка вивів на удар з 8 метрів - сейв воротаря! 71 хвилина - Янчук пробиває без перешкод з 12 метрів - сейв ногами голкіпера.... Уболівальники стали хвилюватися - скільки ж це триватиме! І все ж наша команда таки зняла питання про переможця - на 74 хвилині Янчук реалізував вихід один на один!
А вже в компенсований арбітром час Дмитро Ситін і перемогу з великим рахунком оформив! Доречі, це 5 поспіль перемога "Уманьферммашу" з великим рахуноком! Попереду - кульмінація чемпіонату. Залишилося 4 тури. І в наступному домашньому матчі на День міста "Уманьферммаш" прийматиме "Зорю"!

"Урожай" (Корсунь-Шевченківський) - "УТК-Ятрань" (Уманський район) 0:1 (0:1)
Гол: А.Ткач (32)
Важливих два поспіль матчі очікували на тепличників. Спочатку потрібно було зіграти в Корсунь-Шевченківському з місцевим "Урожаєм", який переслідував наш колектив, перебуваючи на третьому місці. Перемога 5:0 в першому колі не обіцяла нашій легкого життя - суперник розташувався на третьому місці і особливо агресивністю відзначався вдома.
З перших хвилин певною перевагою заволоділи гості. Але моментів відвертих не було. Наш голкіпер взагалі в першому таймі по суті залишився без роботи. На 32-й хвилині Юрій Дзига чудово виконав штрафний. Але мяч влучив в штангу. Але Андрій Ткач був першим на добиванні.
По перерві тривала вперта і жорстка боротьба. Відмітив би надмірну агресивність гравців "Урожаю". В деяких моентах вони діяли просто брутально. Під стать їм були і нечисленні уболівальники, які схвалювали такі дії своїх улюбленців. Я відверто кажучи, в шоці був. Прикро, що в такій ситуації не оцінені червоною карткою арбітра опинилися діїї декого з гравців господарів. Натомість він вилучив нашого гравця в ситуації, що не зовсім зрозуміла. А тому останні хвилин 15 були дуже напруженими. Але тепличники вистояли і здобули дуже важливу перемогу! І вийшли на перше місце в таблиці!

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.com.ua/