В Умані готуються до опалювального сезону 2012-2013

Новости города

27 липня відбулася нарада на чолі з міським головою м. Умань Юрієм Бодровим. Під час неї директор Уманського комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго» В’ячеслав Коваль доповів про стан підготовки міста до опалювального сезону 2012-2013 р.р.

Під час доповіді були висвітлені наступні питання: заходи з підготовки до опалювального сезону 2012-2013р.р.; гідравлічні випробування магістральних та квартальних теплових мереж; робота з ремонту тепломеханічного та електротехнічного обладнання котелень міста та ін.

В’ячеслав Миколайович зазначив, що одним із найважливіших завдань підприємства є розрахунок за спожиті енергоносії. Так, за використаний природний газ підприємство винне НАК «Нафтогаз України» – 42,6 млн.грн. З них реструктуризовано, згідно Закону України від 12.05.2011р. №3319-У1 «Про деякі питання заборгованості за спожитий газ та електричну енергію» – 5,73 млн. грн. Близько 30 млн. грн. становить невідшкодована різниця в тарифах на виробництво теплової енергії. Із врахуванням різниці в тарифах та реструктуризованої заборгованості підприємству необхідно розрахуватись з НАК «Нафтогаз України» в сумі – 6,87 млн. грн.

Також було доведено до відома, що, спільно з відділом капітального будівництва Уманської міської ради, за кошти міського бюджету, завершено роботи із реконструкції систем теплопостачання котелень по вул. Леніна,70 та Шевченко, 50 із впровадженням енергозберігаючих технологій. Даний захід дасть змогу зменшити витрати електроенергії на 85тис.квт./год. за сезон. Одночасно, за рахунок коштів підприємства та міського бюджету, розпочато роботи із оснащення джерел теплової енергії засобами обліку.

На завершення своєї доповіді В’ячеслав Миколайович зауважив, що до початку опалювального сезону залишилося більше 2-х місяців. Але за цей термін необхідно вирішити ще багато проблем, як технічного характеру, так і в розрахунках за природний газ та електричну енергію.

Робота комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго» була позитивно відзначена міським головою. Разом з тим, Юрій Іванович звернувся до мешканців міста, керівників установ та організацій, незалежно від форм власності, аби вони розрахувались за спожите тепло і дали можливість вчасно завершити технічну підготовку об’єктів теплопостачання, заключити угоди на газ та електроенергію й вчасно розпочати опалювальний сезон.

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=7290