Христинівкa: Жителі Христинівки відзначили День міста

Культурная жизнь

Без перебільшення можна сказати, що христинівчани щороку з нетерпінням чекають свого свята – День міста. Адже це привід не лише для гучного святкування, а нагода зустрітися із зірками естради, насолодитися їх талантом. Не кожне велике місто може похизуватися такою кількістю виступів народних, заслужених артистів як смт Христинівка. Туди їдуть не лише із сусідніх районів Черкащини, а й з інших областей України.

Започатковане свято міським головою Миколою Наконечним. І вже шість років поспіль воно набирає обертів, а коло приїжджих щороку збільшується. Але такого розмаху святкування, що відбулося у суботу, мабуть, не пам'ятають ні городяни, ні гості. Насичена концертна програма за участю художніх колективів, різноманітні конкурси, виставки, ігри, музичне шоу «Караоке» з його незмінним ведучим Ігорем Кондратюком.

Важко навіть було поспіти за перебігом подій. Але кожен учасник дійства знайшов заняття до душі. Якщо малеча без перепочинку розгойдувала надувні батути і вишикувалась в черзі до атракціонів, то дорослі поспішали оглянути виставки народних умільців і юних художників. А вулиця Шевченка нагадувала одну з набережних кримського узбережжя — очі «розбігалися» від різнокольорових яток, а ще більше – від запропонованих товарів. Тим часом на головній сцені лунали виступи юних артистів, колективів художньої самодіяльності.

Ведучою свята стала директор міської школи мистецтв Світлана Фесянова. Вона й запросила на сцену голову райдержадміністрації Володимира Сидорчука, голову районної ради Миколу Передрія, міського голову Миколу Наконечного.

Мер міста звернувся з вітальними словами до присутніх, зокрема, привітав христинівчан з іменинами, подякував всім за розбудову міста, за його благоустрій і запевнив, що й надалі перейматиметься долею городян, його виборців. Зичив всім здоров'я, добра, злагоди і прекрасного відпочинку.

Голова РДА Володимир Сидорчук у своїй промові зізнався, що місто стало для нього рідним і він пишається його здобутками, жителями, а також побажав городянам і гостям приємного відпочинку.

Про здобутки та заслужених людей краю говорив у своєму виступі голова районної ради Микола Передрій. Він вручив міському голові Миколі Наконечному Почесну грамоту районної ради.

Опісля на сцену для нагородження піднялися власники дворів зразкового порядку (до речі, їх щороку більшає), народні умільці, роботи яких визнано кращими, юні переможці конкурсу дитячого малюнку. Всі вони отримали подарунки з рук секретаря міської ради Миколи Кревсуна.

А тим часом на центральній площі лунали позивні музичного шоу «Караоке».

У першій програмі, де перемогла одинадцятирічна Анастасія Руденька, учасниками були христинівчани, а в другому – першість захопили уманчани. У традиційному конкурсі стати джокером і «купити» можливість виступити, перемогла десятирічна христинівчанка Вероніка Яковенко.

Слід сказати, що учасники шоу гідно представили регіон на всю Україну (перша передача транслюватиметься на каналі СТБ в неділю, 8 липня, друга – наприкінці липня або на початку серпня).

У цей же день визначали переможницю конкурсу «Королева свята-2012», який вже кілька років поспіль проводить міська газета «Христинівська сорока» за підтримки міського голови Миколи Наконечного.

Учасниці конкурсу отримали Дипломи, квіти, подарунки від його організаторів та спонсорів.

А ввечері на головній сцені міста співали відомі естрадні зірки: народна артистка України Ірина Білик та Авраам Руссо.

На завершення дійства відбувся святковий салют.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків із ЗМІ та громадськістю апарату Христинівської райдержадміністрації
Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=6824

Вашій увазі пропонуємо репортаж зі свята Дня Міста 2012 яке відбулося 30.06.12р. від журналістів Сатурн-ТВ

Видео - День Христиновки

Отличный обзор про праздник дня города Христиновка. На этот раз гостями были знаменитые артисты как Авраам Руссо и Ирина Билык.

Шурик
Редактор и модератор сайта