Сергій Тулуб розповів про візит у США

Политика

Сьогодні у ході зустрічі з журналістами голова облдержадміністрації, Герой України Сергій Тулуб розповів про результати візиту черкаської делегації до штату Нью-Йорк.

«Особливість цього візиту в тому, що практично скрізь можна поставити слово «вперше». Наприклад, черкащанам уперше аплодували в Асамблеї сенату штату Нью-Йорк. Уперше за 65 років існування ООН був презентований окремий регіон з країни колишнього Радянського Союзу. Загалом упродовж 3 днів відбулося дуже багато ділових конструктивних зустрічей і нині ми вже маємо низку домовленостей, що дають можливість поглибити наші стосунки в економічній, культурній та інших сферах», – наголосив Сергій Борисович.

Крім того, черкащани вперше представили творчий потенціал області в Національному Товаристві Мистецтв США.

На переконання очільника області, візит був дуже вдалим. У США Сергій Тулуб провів переговори із керівництвом штату Нью-Йорк та разом із спікером законодавчої Асамблеї штату Нью-Йорк Шелдоном Сільвером підписав меморандум про співпрацю між штатом та Черкаською областю в ряді сфер, включаючи енергетику, сільське господарство та культуру.

«У Меморандумі, який ми підписали між Черкаською обласною державною адміністрацією та спікером асамблеї Шелдоном Сільвером, визначено основні напрямки наших стосунків та їх подальший розвиток. З цією метою ми також запросили делегацію штату до нас на інвестиційний форум, який відбудеться восени», – підкреслив Сергій Борисович.

Асамблея сенату штату Нью-Йорк одноголосно прийняла прокламацію на честь візиту делегації Черкаської області в штат Нью-Йорк і 16-ої річниці Конституції України.

Під час Ділового форуму в українському інституті Америки лідер більшості в Сенаті штату Нью-Йорк Дін Скелос вручив голові Черкаської облдержадміністрації прокламацію про співробітництво. До речі, він із задоволенням прийняв запрошення делегації відвідати Черкащину разом із колегами-сенаторами.

«Ми очікуватимемо на делегацію з Нью-Йорку вже до кінця року», - наголосив Сергій Тулуб

Також відбулася зустріч з першим заступником Голови Генеральної Асамблеї ООН доктором Мутлаком Аль-Катані, на якій обговорювалось питання присутності представника Черкащини як регіону-спостерігача в Генеральній Асамблеї ООН.

На переконання Сергія Тулуба, поїздка стала серйозним поштовхом до встановлення гарних міжнародних стосунків та стимулюватиме поліпшення інвестиційного клімату в регіоні.

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=6794
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Представники черкаської делегації взяли участь у діловому форумі міжнародної корпорації IBM

Однією з найважливіших подій червня стала поїздка черкаської делегації на чолі з головою облдержадміністрації, Героєм України Сергієм Тулубом до Нью-Йорка, у ході якої відбулася низка зустрічей та презентацій світового рівня, зокрема участь представників нашої делегації у діловому форумі в міжнародній корпорації IBM.

«Під час перебування делегації у Нью-Йорку, ми мали низку ділових зустрічей в різних бізнес-колах та з представниками різноманітних компаній. Скажімо, один з потужних ділових форумів відбувся в штаб-кватирі корпорації IBM. Прикметно, що багато присутніх там бізнесменів є вихідцями з України. Цікавим був також діловий форум в Українському інституті Америки (м. Нью-Йорк), де ми ознайомили представників бізнесу з потенціалом Черкащини, з регіоном в цілому і також отримали нагоду налагодити гарні двосторонні відносини», – підкреслив голова Черкаської ОДА, Герой України Сергій Тулуб.

У роботі форуму міжнародної корпорації IBM також взяли участь Edward A. Mermelstein (Едвард Мермелстін), глава юридичної фірми та один з провідних юристів у США; Ahmad Atwan (Ахмад Атван), виконавчий директор BlackRock – найбільшої інвестиційної компанії; Curtis S. Lane (Кертіс Лейн), власник і виконавчий директор кампанії MTS Health Partners, що спеціалізується в області медичного обслуговування, а також інвестиційної та банківської індустрії; Steven E. Plotnick (Стівен Плотник), голова ради директорів, головний юрисконсульт і фінансовий директор IBE Trade Corp.; Bradley Reifer (Бредлі Рейфер), власник і Президент Forefront Advisory, LLC (компанії, що спеціалізується на роботі з фінансовими установами та інституційними інвесторами, операціях з похідними фінансовими інструментами і розробкою стратегії валютних операцій та операцій із сировинними товарами).

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=6795
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Сергій Тулуб: «Уперше за 20 років незалежності України в ООН представлено окремий регіон – Черкащину»

«Ми використали унікальну нагоду у ході зустрічі з представниками ділових кіл IBM презентувати економічний потенціал області та вперше за 20 років незалежності нашої держави представити в ООН окремий регіон України – Черкащину. Презентація отримала офіційний статус і включена до порядку денного чергової сесії Економічної і Соціальної Ради ООН», – наголосив голова Черкаської облдержадміністрації, Герой України Сергій Тулуб під час зустрічі з представниками ЗМІ.

Крім того, під час перебування у штаті Нью-Йорк, Сергій Тулуб зустрівся з заступником Голови Генеральної Асамблеї ООН доктором Мутлаком Аль-Катані, який запропонував створити групу спостерігачів регіонів, до якої б входила і Черкаська область.

«Для реалізації цього проекту вже готуються необхідні документи, які будуть направлені до ООН», - наголосив очільник області.

За великий вклад у розвиток ділового та культурного співробітництва між США та Україною, а також зміцнення двосторонніх відносин в цілому голові обласної державної адміністрації була вручена нагорода «Руки Дружби».

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=6796
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Нью-Йорку черкащани представили власне бачення модерної української автентики
Під час перебування у Нью-Йорку, представники черкаської делегації на чолі з головою облдержадміністрації, Героєм України Сергієм Тулубом презентували не лише економічний потенціал, але й багате творче надбання регіону.

Так, протягом 3-денного перебування черкащан у США, жителі Нью-Йорка мали нагоду ознайомитися з творчистю найкращий черкаських майстрів – Черкаського народного хору, тріо „Вербени”, митців та художників.

На виставці в Національному Товаристві Мистецтв США було представлено різні види народного українського мистецтва: гончарство, декоративний розпис, народна лялька, писанкарство, художня вишивка, різьблення по дереву, витинанка.

Провідна ідея виставки – формування єдиної етнічної основи творів, завжди цікавої та актуальної для інших народів й презентація переосмисленої модерної української автентики. Представили свої роботи Олександра Теліженко, Віктор Клименко, Тетяна Куліш, Василь Цимбал, Іван Бондар, Максим Гладько та багато інших черкаських майстрів.

А на запрошення української діаспори в штаті Нью-Йорк наш черкаський хор виступив у відомому концертному залі „Союзівка”.

«Ця виставка демонструє високий творчий рівень майстрів Черкащини та окреслює могутній потенціал народної творчості», – зауважив Сергій Тулуб.

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=6797