МФК «Христинівка» – ФК «Уманьферммаш» - 2:1

Спорт

Футболісти «Христинівки» продемонстрували характер, вирвавши вдома перемогу над «Уманьферммашем» з рахунком 2 : 1.

Загалом обидві команди провели спокійний матч. Перший тайм пройшов під знаком невиразності. Господарі поля намагалися заволодіти ініціативою і грати першим номером, але їм це не дуже вдавалося.

Проте якісніші атаки проводили все ж футболісти «Христинівки», але серйозних нагод забити протягом першої 20-хвилинки в команд не було. Суперники більшою мірою призвичаювалися до стилю гри суперника.

На 33-й хвилині крайній захисник «Христинівки» Глушок завдав непоганого удару, але голкіпер «Ферммашу» Володимир Щербина переправив м’яч на кутовий. Розіграш з «корнера» замикав Мельник, але його постріл був занадто слабким.

Гості відповідали цікавими контрвипадами Олександра Казанюка та Дмитра Ситіна. Ця зв’язка вже котрий матч є найкращою в уманської команди. Капітан «Ферммашу» дає початок атаці, яку гарно з лівого флангу підтримує Ситін із подальшим пасом чи зміщенням у центр, однак цим атакам бракувало гостроти у завершальній стадії. Втім на 44-й хвилині гарну нагоду мав форвард Умані Сергій Янчук. Нападник «Ферммашу» отримав передачу після обіграшу братів Казанюків, але на його удар зреагував воротар «Христинівки». На цьому перша половина й завершилася.

Другий тайм розторопніше почали футболісти «Уманьферммашу», які з мінімуму своїх нагод вони використали максимум. Проте першими забити гол мали можливість господарі, на 55-й хвилині після навісу м’яч потрапив до Юрія Галюка, який головою віддав передачу на Владислава Голуба, на удар якого зреагував Щербина. Втім «ферммашівці» достойно відповіли. На 58-й хвилині знову Олександр Казанюк протягнув м’яч віддав передачу на Дмитра Ситіна, який засмутив воротаря «Христинівки» – 0 : 1. Господарі поля не очікували такого повороту подій, але не знітилися і знайшли в собі сили відігратися. На 60-й хвилині зустрічі після удару Вітошинського непереконливо у рамці зіграв Щербина, після чого м’яч потрапив до Мельника, але страж воріт «Ферммашу» руками намагався відібрати сферу у нападника господарів, але цими діями збив його – арбітр призначив пенальті. Удар «з точки» холоднокровно реалізував Роман Поліщук – 1 : 1.

За рівного рахунку гра повністю змінилася. Господарі поля відчули впевненість у своїх силах і з стали значно частіше атакувати. Якісно на фланзі підсилив гру Владислав Голуб, котрий не лише повністю «закрив» на своїй бровці Дмитра Ситіна, але й сам добре підключався до атак. В одному з моментів христинівські футболісти мали всі шанси вийти вперед, але Віталій Мельник, отримавши м’яч перед штрафним майданчиком, не помітив Голуба, а пішов в обіграш на кількох захисників і змарнував момент.

Загалом у другому таймі гості більше грали в захисті, в атаці у бронзового призера минулорічного чемпіонату нічого не клеїлося. А господарі навпаки мали емоційне піднесення і скористалися ним. На 86-й хвилині герой матчу Роман Поліщук завдав акцентованого дальнього удару – м’яч, влучивши в стійку, потрапив у захисника «Уманьферммашу» і від нього залетів у ворота. Цей гол став переможним для «Христинівки», яка перервала серію своїх невдач.

2 : 1, «Христинівка» виходить на четверту сходинку і «опускає» «Уманьферммаш» на 6-ту позицію.

МФК «Христинівка» – ФК «Уманьферммаш» 2 : 1

«Христинівка»: Воронков – Глушок, Лоскутов, Галюк, Войцехівський, Білоус, Кикоть, Вітошинський, Погрібний, Поліщук, Мельник.

«Уманьферммаш»: Щербина, Грибінь, Коломієць, Дзиґа, Казанюк Д., Казанюк О., Ляхович, Гаврилюк, Тригубов, Ситін, Янчук.

Голи: «Христинівка»: Поліщук – 60 хв. (пен.), 86 хв – «Уманьферммаш»: Ситін – 58 хв.

Написав Максим Гаптар
http://cherkassy-sport.com/futbol/1917-lhrystynivkar-vdoma-bje-lfermmashr