18 дітей-сиріт знайшли нову родину в Христинівському районі

Культурная жизнь

Є на мапі Черкащини одне особливе село – Верхнячка Христинівського району. Особливістю цього населеного пункту є не тільки мальовничі краєвиди, а ще і надзвичайні люди, які вже багато років поспіль повертають втрачене дитинство особливим дітям, які втратили рідних батьків.

Все розпочиналось ще у 2007 році. Відразу дві сім’ї прийняли в своїх домівках нових жителів. Разом із хвилюванням та відповідальністю до родин прийшла радість та задоволення від перших посмішок на дитячих обличчях, від перших успіхів у навчанні, від перших мрій та сподівань «нового життя».

Як результат, на сьогоднішній день у Верхнячці вже дев’ять прийомних сімей, в яких знайшли свій дім та нових батьків 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, у травні цього року успішно пройшли курс підготовки кандидатів на прийомне виховання ще три родини. Тож протягом літа на голову села чекає нове поповнення громади.

Вагомим аспектом підтримки у намірі людей взяти на себе відповідальність за дитячі долі є розуміння пріоритету сімейних форм виховання на рівні держави. Розвиток напрямку створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу зазначений одним із першочергових пунктів у реалізації Соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Стабільність державної допомоги та соціальні гарантії додають прийомним батькам впевненості у завтрашньому дні, а дітям забезпечується право на виховання у родині та захист із боку держави.

За інформацією Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=6754