Оздоровча кампанія на Уманщині

Новости города

«Школо, до побачення! Здрастуй, літо!» – під таким девізом проходить оздоровча кампанія на Уманщині.

Районна влада тримає на постійному контролі хід оздоровлення та відпочинку дітей.

Сьогодні заступник голови районної державної адміністрації Сергій Рогальський, за участю начальника відділу освіти райдержадміністрації Оксани Супрунець, завітали в Родниківську загальноосвітню школу I-III ступенів.

При школі організовано центр відпочинку та дозвілля, до якого входять табори: «Сонячний промінчик» - для учнів 1-4 класів, керівник - вчитель початкової школи Леся Медвідь; "Сонечко» - для учнів 5-10 класів – керівник - практичний психолог Жанна Тімановська; табір «Веселкове сузір’я» - для обдарованих учні школи від ЦДЮТ, керівник - Інна Драгоєва.

Табір працює в одну зміну з 28.05. 2012 по 15.06.2012 року. У відпочинковій зміні відпочивають 124 учні. До процесу оздоровлення залучені діти різних категорій: пільгових категорій – 24 особи, обдаровані – 28 осіб, за субвенцією сільської ради – 10 осіб та діти, які відпочивають за батьківські кошти – 62 учні.

На високому рівні організовано дозвілля учнів: ігри, розваги, вікторини, конкурси, свята. Діють різноманітні гуртки, штаби – дозвілля. Під час оздоровлення використовуються оздоровчі технології: музикотерапія, аромотерапія, фіточаї, сонячні ванни, обтирання тіла вологим рушником, щоденна ранкова гімнастика.

Згідно розроблених планів на період діяльності табору, працює соціальний педагог, практичний психолог, логопед. Проводиться робота з обдарованими дітьми та дітьми схильними до правопорушень.

В таборах організовано цікаве дозвілля: концерти, екскурсії в природу "Стежками рідного краю", екскурсії до краєзнавчого музею, картинної галереї, до кінотеатру «Комсомолець», в дендропарк «Софіївка" міста Умань. Також проведено екскурсію на ВАТ «Уманьхліб» та заплановано відвідати ВАТ «Уманьфермаш», військову та пожежну частини м. Умані, Жашківський кінно-спортивний комплекс. Для молодших школярів організовуються поїздки в місто Умань на дитячі ігрові майданчики. У вільний від екскурсій час учні займаються грою в шахи, шашки, проводяться спортивні змагання з футболу, волейболу, а також безліч цікавих конкурсів. Систематично працює 12 шкільних гуртків та гуртки від центру дитячої та юнацької творчості: хореографічний, авіамодельний, суднобудівельний, вокальний та гурток «Композиція».

До участі в оздоровленні дітей дирекція школи активно залучає спонсорів, керівника місцевого підприємства, голову села, які надають значну матеріальну підтримку для організації оздоровчого процесу.

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=6892