Літо – пора відпочинку

Новости города

Літо для школярів – це розрядка напруги, яка накопичується протягом року в організмі дитини, це пора зміцнення здоров'я, повноцінного фізичного розвитку, зміцнення імунітету.

Тепле сонечко чисте повітря, гарний настрій, позитивні емоції - головні фактори, які сприяють повноцінному відпочинку дітей.

Організація оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді влітку 2012 року здійснюється на основі дії Закону України „Про оздоровлення та відпочинок дітей", обласної та міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2009-2015 роки, рішення виконавчого комітету Уманської міської ради «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей та підлітків у 2012 році».

З метою якісного та змістовного проведення оздоровчої кампанії влітку 2012 року, відділом освіти проведено ряд нарад, навчань та семінарів із директорами загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, заступниками директорів з виховної роботи, начальниками пришкільних та профільних таборів, соціальними педагогами, де особливу увагу звернено на проведення роз'яснювальної роботи та інструктажів щодо дотримання правил техніки безпеки, дорожнього руху, протипожежної безпеки, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, зміцнення здоров'я дітей, попередження дитячого травматизму. Для цього в пришкільних та профільних таборах будуть створені відповідні умови з належним дотриманням санітарно-гігієнічних вимог.

Влітку поточного року заплановано оздоровити 5241 дитину, що становить 75% від загальної кількості учнів 1-10 класів, що на 5% більше в порівнянні із минулим роком. Заплановано організувати роботу 22 таборів з денним перебуванням, а саме 16 пришкільних на базі загальноосвітніх навчальних закладів та 6 з профільною зміною на базі позашкільних навчальних закладів, в яких оздоровиться 3843 (55 %) школярів, що на 10 % більше в порівнянні з минулим роком.

На оздоровлення дітей в місцевому бюджеті закладено 95 тис. грн., на придбання путівок для дітей соціально-вразливих категорій та 294 тис. грн. на харчування в пришкільних таборах, а також планується залучити 200 тис. грн. з різних джерел фінансування.

Відповідно до рішення виконавчого комітету, вартість триразового харчування в пришкільних таборах становить 15 грн., за один день перебування. З них 8 грн. це батьківська плата та 7 грн. – кошти міського бюджету. Діти пільгових категорій, а саме діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, діти-інваліди, діти працівників органів внутрішніх справ, військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов'язків, діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, вихованців Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат 1-11 ступенів ім.Ю.О.Гагаріна – педагогічний ліцей» та діти із кризових сімей відповідно до актів обстеження житлово-побутових умов, будуть забезпеченні безкоштовним харчуванням, за кошти міського бюджету.

Основними завданнями роботи оздоровчих закладів є:

пропаганда здорового способу життя, забезпечення належних умов для повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, розвитку їх творчих здібностей, організація максимальної ефективності лікувального процесу в поєднанні з спортивною та культурно-масовою програмою, розвиток особистості дитини, зміцнення фізичного, психічного та емоційного здоров'я, реалізація пріоритетних напрямів виховання, зокрема патріотичного, морального, естетичного, фізичного, екологічного.

Робота таборів буде організована таким чином, щоб кожна дитина знайшла собі справу до душі, відчувала себе затишно, збагатилася духовно, загартувалася фізично. Путівкою дня буде проведення цікавого та змістовного дозвілля: конкурсів, вікторин, змагань, спортивних рухливих ігор на природі, свят, інсценізації казок. Виховна робота у пришкільному таборі має базуватись на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчої справи й полягати у проведенні кожного дня змістовної, цікавої, активної справи.

Офіційний сайт відділу освіти Уманської міської ради
http://osvita.uman.ck.ua/index.php/news/1-latest-news/290-a-summer-is-a-pore-of-rest-2012.html

Видео предоставлено на сайте Youtube.com - novunuuman