Ініціативи Анатолія Ліпкана стали нормою

Новости города

Мабуть не знайдеться людини, яка б не розуміла, наскільки важливо відчувати стабільність, захищеність, турботу про себе. На щастя, члени великого трудового колективу ПАТ «Уманьферммаш» постійно відчувають соціальну захищеність.

У колективі дорожать стабільною роботою і достойною заробітною платою. Хоч як не важко виборювати свою нішу на ринку, ми випускаємо техніку, яка користується попитом у споживачів, і середній дохід працівників з кожним роком зростає (у квітні цього року він становив 3500 грн.). Крім цього, колективний договір є одним із найбільш соціально спрямованих у державі. А нещодавно з ініціативи генерального директора ПАТ «Уманьферммаш», депутата Черкаської обласної ради Анатолія Ліпкана було видано наказ по заводу про виділення матеріальної допомоги з метою забезпечення соціального захисту малозабезпечених сімей працівників та пенсіонерів.
Кандидатури одержувачів допомоги прозоро й відкрито погоджені в кожному виробничому підрозділі за участю комітетів профспілки. Соціальна акція по підтримці сімей дуже доречна, враховуючи нинішню кризу. Вкотре рідне підприємство та його керівник показали приклад соціальної захищеності трудящої людини.
Це вже не вперше організатором соціальних акцій на заводі є генеральний директор. Анатолій Васильович — людина з чуйним і добрим серцем, з активною життєвою позицією. Він бере безпосередню участь у вирішенні матеріальних і побутових проблем усіх працівників, а особливо тих, хто цього потребує найбільше. Так було, наприклад, і напередодні 1 вересня при підготовці родин із дітьми до нового навчального року. А напередодні Дня людей похилого віку допомогу у вигляді ваговитих продуктових наборів отримували не лише пенсіонери заводу, а й усієї Умані.

Остання акція машинобудівників — це реальний крок до соціального захисту найбільш вразливих громадян. Крім цього, згідно з колективним договором ПАТ «Уманьферммаш», заводчани щорічно отримують різних виплат на знач­ну суму. Це щоквартальні грошові виплати пенсіонерам підприємства та матеріальна допомога на лікування та оздоровлення, безкоштовна передплата періодичних видань, часткове покриття витрат на поховання, безкоштовна видача олії, а також подарунків до свят, виплати при одруженні та народженні дитини, виділення путівок у санаторії працівникам та членам їхніх родин, оздоровлення дітей у санаторії «Україна» в Черкасах, видача матеріальної допомоги при виході на пенсію та багато іншого.

Працівники ПАТ «Уманьферммаш»:
Олександдр БІЛІЧЕНКО,
електрозварник МБВ №3;
Ганна КРИВОРОТ,
комірник механоскладального цеху

"Черкаський край"
http://www.kray.ck.ua/suspilstvo/sotszahist/item/112-initsiativi-anatoliya-lipkana-stali-normoyu