В УНІВЕРСИТЕТІ СТВОРЕНО УКРАЇНСЬКО-ІЗРАЇЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР

Культурная жизнь

У рамках реалізації домовленостей між Україною та Державою Ізраїль про розширення співробітництва у науково-технічній та освітній сферах в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини створено Українсько-ізраїльський центр освіти, науки і культури.

Доцільність створення Українсько-ізраїльского центру зумовлена кількома чинникам. Зокрема, регіональний чинник: Умань – місто релігійного паломництва, і вивчення культури Ізраїлю важливе для успішного співробітництва в цій сфері; також на часі потреба у розвитку такого напряму як сходознавство, що передбачає насамперед відкриття спеціалізації «іврит» у межах підготовки фахівця-філолога.

24 травня у ректораті відбулася зустріч з метою окреслення перспектив українсько-ізраїльського співробітництва. У обговоренні взяли участь гості – голова представництва єврейської агенції «Сохнут-Україна» Білана Шахар і екс-консул Ізраїльського посольства в Україні, президент туристичної компанії «Рондо» Міхаель Каспі.

Українську сторону представляли ректор університету доктор педагогічних наук, член-кореспондент НАПН України проф. Побірченко Н.С., директор Українсько-ізраїльського центру освіти, науки і культури в УДПУ доц. Цимбал Н.А., координатор міжнародної діяльності університету доц. Заболотна О.А.

Предметом обговорення стала освітня і наукова співпраця УДПУ з ізраїльськими університетами, організація різних заходів з метою популяризації культурної спадщини ізраїльського народу.

Було відзначено особливу роль міста Умань в історії українського єврейства, озвучено плани щодо відкриття спеціалізації «іврит» в УДПУ, а також щодо можливості проходження виробничої практики студентів спеціальності «Туризм» у фірмі «Рондо».

Учасники зустрічі окреслили найближчі плани співпраці і домовилися про наступну зустріч.

Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
http://www.udpu.org.ua/news.php?readmore=399