Моя пісня в душі, моя доля в культурі

Культурная жизнь

«Моя пісня в душі, моя доля в культурі» − під таким гаслом в залі управління агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди святкування Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва а також 20 - річчя від дня створення народного ансамблю української пісні «Горицвіт».

Це свято бібліотекарів і танцюристів, гумористів і музейних працівників, співаків і неперевершених музикантів, керівників та педагогів дитячих шкіл мистецтв, керівників творчих колективів, усіх, хто щоденною клопіткою працею зберігає та збагачує українську національну культуру.

Зі словами вітання до присутніх звернулися перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Олег Кожем’як та голова районної ради Сергій Кулібаба.

− Наш район здавна відзначався талантами, які прославляли не тільки Уманщину, а й Україну. Є ким гордитися. Це особистості, які створюють хороший настрій і відпочинок для інших. Вони згуртовують навколо себе талановитих від Бога людей, дарують хвилини радості і душевного задоволення,− зазначив у своєму вітальному слові перший заступник голови районної державної адміністрації Олег Кожем’як.

Кращим культпрацівникам очільники району вручили почесні грамоти та подарунки.

Щирі слова вітання присутнім адресувала начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олександра Шкуренко, директор музею історії села Ладижинка Андрій Заріцький, та директор районного центру культури і дозвілля Маргарита Бондаренко.

Не обійшлося на святі і без пісні. Свою творчість присутнім дарували молоді таланти Уманщини – художній керівник Дмитрушківського СБК Олександр Біденко, директор та художній керівник Ропотуського СБК Юрій Васальський, Аліна Лисак, дитячий ансамбль Ладижинської школи мистецтв (філія села Городецьке), учасники народного ансамблю РЦКіД «Схід Сонця», які нещодавно взяли участь у VII міжнародному конкурсі «Закарпатський едельвейс» та здобули премію «Гран - прі».

Родзинкою святкування став ювілейний концерт народного аматорського ансамблю української пісні «Горицвіт», який відзначав 20-ту річницю від дня створення колективу.

Приємно, що на запрошення відгукнулись артисти, які стояли у витоків зародження ансамблю – Раїса Галочка, Галина Смілянець, Микола Пустільніков, Анатолій Мар'янов, які прикрасили концерт своїми виступами.

За інформацією сектору з питань внутрішньої політики Уманської райдержадміністрації
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=6695