Турбота про ветеранів великої Вітчизняної війни-наш обов’язок

Светлый праздник - День Победы

Напередодні 9 травня міський голова Юрій Бодров і його заступник, начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер відвідали ветеранів Івана Карасюка і Василя Журжу. «Люди-легенди», — саме так охарактеризував Юрій Іванович цих шанованих в місті людей. За їхніми плечима — важкі будні на фронтах Великої Вітчизняної війни. Їхні військовий і трудовий подвиги оцінені державними нагородами, але чи не найголовніше, вони оточені любов’ю й піклуванням рідних та близьких, пошаною тих, з ким доводилося працювати, кого навчали, виховували.

Представники міської влади вручили подарунки та премію, побажавши зустріти столітній ювілей у такому ж тісному колі рідних і близьких людей. «Іван Карасюк та Василь Журжа без перебільшення — з когорти людей-легенд. Людей, які виконали священний обов’язок перед Батьківщиною, рідним народом. Людей, яких не лякала важка праця і які зробили великий внесок в розвиток нашого міста. Вдячність їм за це і побажання довгих років життя, щоб не "підводило" здоров’я, а рідні завжди огортали турботою», — наголосив Юрій Бодров.

Він підкреслив, що, як і в попередні роки, уманська громада гідно зустріне День Перемоги, вшанує її творців. «На жаль, з кожним роком їх стає все менше і менше. І наш обов’язок, який ми виконуємо постійно, — допомагати їм. І не лише напередодні свята», — продовжив Юрій Іванович.

Міський голова додав, що в цьому році посилилася увага держави до проблем ветеранів. Покращання їхнього соціального захисту стало одним із ключових напрямків оголошених Президентом України соціальних ініціатив. Це і підвищення виплат до Дня Перемоги, і зростання пенсій, і заплановані зміни в системі соціального супроводу. «В цьому році збільшиться розмір одноразової допомоги до Дня Перемоги, зокрема, для інвалідів війни першої групи — з 1200 до 2200 гривень, другої — з 1020 до 1920 гривень, третьої — з 920 до 1720 гривень. Поступово буде змінено підходи до роботи соціальних служб. До кінця року усі інваліди отримають необхідні технічні та інші засоби реабілітації», — повідомив міський голова, наголосивши: «Основна мета соціальних ініціатив — створити ефективну систему соціальної підтримки тих громадян, які її потребують».

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua