Через події в Дніпропетровську мерія Умані дає рекомендації

Проблема

Враховуючи події, які стались вчора у Дніпропетровську, просимо жителів міста бути уважними та дотримуватись простих правил безпеки у разі виявленні предмету, схожого на вибуховий пристрій.

Ознаки, які можуть вказувати на наявність вибухового пристрою:

Предмет може мати будь-який вигляд (сумка, згорток, пакет тощо), знаходитися в місцях можливої присутності великої кількості людей біля вибухо- та пожежонебезпечних місць, розміщення різного роду комунікацій.

Також за своїм зовнішнім виглядом він може бути схожий на вибуховий пристрій (граната, міна, снаряд тощо), можуть стирчати проводи, мотузки, ізострічки, скотч. Можливе цокотіння часового механізму, механічне дзижчання, інші звуки. Можливий запах мигдалю або інший невідомий запах.

Дії:

1. Не торкатися, не підходити, не пересувати знайдений підозрілий предмет! Не палити, утриматись від використання засобів радіозв'язку, зокрема мобільного, поблизу цього предмета.

2. Негайно сповістити про знайдений підозрілий предмет до правоохоронних органів.

3. Зафіксувати час та місце знаходження.

4. Звільнити від людей небезпечну зону в радіусі не менше 100 м.

5. При можливості забезпечити охорону підозрілого предмета та небезпечної зони. Під час охорони підозрілого предмета знаходитись, за можливості, за предметами, які забезпечують захист (кут споруди, колона, товсте дерево, автомашина тощо).

6. Необхідно забезпечити (допомогти забезпечити) організовану евакуацію людей з території, прилеглої до небезпечної зони.

7. Дочекатися прибуття представників правоохоронних органів, вказати місце знаходження підозрілого предмета, час та обставини його знаходження.

8. Далі діяти за вказівкою представників правоохоронних органів.

9. Не сповіщати про загрозу вибуху нікому, окрім тих, кому необхідно знати про те, що сталося, щоб не викликати паніку.

10. Бути готовим описати зовнішній вигляд предмета, схожого на вибуховий пристрій.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua