На території музею-садиби прославленого земляка

Светлый праздник - День Победы

Днями члени юнацького дискусійного клубу «САПФІР» районного центру дитячої та юнацької творчості на чолі зі своїм керівником Ольгою Тодчук відправились на територію музею-садиби Кузьми Дерев’янка, що у селі Косенівка на Уманщині з метою облаштування території. Проте, на них чекав приємний сюрприз, підготовлений косенівськими сапфірівцями, які вже впорядкували територію.
Тож і випала можливість зайнятися іншими приємними і корисними справами.

Оглянувши, висаджені минулого року, дерева сакури, помітили на них перші бруньки, ось-ось з’являться листочки, тому попри усілякі несприятливі прогнози дерева скоро, якщо не заквітують, то принаймні одягнуться в листячко.
Потому, оглянули музей. Екскурсію провела племінниця прославленого генерала і дипломата Лариса Миколаївна Трохименко. Її слухати завжди – одне задоволення. По-перше, про свого рідного дядька вона знає, здається, все, по-друге, вона вражає своїми енциклопедичними знаннями, і кожного разу її оповідь пересипана приповідками, прислів’ями, цитатами, яких у неї припасено на кожний випадок, на будь-яку ситуацію.

Після чого відбувся «поетичний сеанс». В кімнаті музею члени клубу читали вірші прекрасної української поетеси Ліни Костенко з її книги «Річка Геракліта». Звучала поезія з розділів «Осінні карнавали», «Сліпучий магній снігових пустель» і, звичайно ж найактуальніші – з розділу «Весна підніме келихи тюльпанів». Все це різноманітне дійство завершилося закликанням весни. Хоча вона за всіма ознаками вже настала, але всі учасники зустрічі із задоволенням і з вдячністю взяли спечених Ларисою Миколаївною апетитних, з хрусткою скоринкою «жайворонків», з якими, як і вимагає традиція, забралися на прибудову до будинку музею.

Крім нинішніх членів клубу «САПФІР» у зустрічі взяли участь колишні сапфірівці Анастасія Кисіль, Алла Шевчук, Тетяна Комар; молодий депутат Уманської районної ради Вадим Франчук, директор музею Любов Хорошева, голова активу жінок села Косенівка Надія Устілас, вчителька Косенівської школи Лариса Колесник.

http://www.umanrda.gov.ua/view_information.php?id=728