Дербі сусідів в кубку області: "Уманьферммаш" - "Христинівка" (2 Видео)

Спорт

Дербі сусідів в кубку області завершилося перемогою "Уманьферммашу"!
"Уманьферммаш" - "Христинівка" 3:0 (0:0 осн час)

Умань. 21 квітня. 15-00. Стадіон "Уманьферммаш". 3000 глядачів.

Арбітри: Шлончак (Черкаси), Погорілий (Камянка), Мошенський (Черкаси)
Інспектор: Цвященко (Звенигородка)
"Уманьфермма": Щербина (115, Красніцький), О.Дзига, Гірський, Коломієць (83, Гаврилюк), Д.Казанюк (119, Писанюк), Трегубов, Ляхович, Пазинич (81, Горщинський), О.Казанюк, Ситін, Янчук (90, Троян)
"Христинівка": Негель, Галюк, Буянов (Харченко, 46, Меджа Анс, 75), Кикоть (Голуб, 25), Глушок, Погрібний, Білоус, Войцехівський, Вітошинський, Мельник, Поліщук
Голи: Ситін (93, 112). Казанюк О. (120 пен)
Попередження: Меджа Анс (87), Ситін (90+3), Вітошинський (90+4), Погрібний (118), Казанюк Д. (119), Поліщук (120), Негель (120).
Вилучення: Галюк (45, фол останньої надії)

Цього матчу чекав весь світ. Це про класико в Барселоні))) А поки весь інший світ чекав мегаматчу в Барселоні в Умані і значній частині Черкаської області чекали матчу між "Уманьферммашем" і "Христинівкою". Минулого року ці два клуби синхронно дебютували в обласній вищій лізі і синхронно замахнулися відразу на нагороди. Обидва матчі між цими командами минулого року пройшли більше ніж драматично. В першому колі в Христинівці на останній хвилині перемогу вирвали уманчани (христинівчани наполягали на суддівській помилці). В другому колі ж вже "Христинівка" в ендшпілі матчу в меншостівирвала перемогу 2:1. А чого варта кінцівка того сезону - коли в компенсований час "Христинівка" втратила нічію вдома з "Зорею" а з нею і бронзові медалі! Причому ці медалі здобув саме "Уманьферммаш", який зміг вистояти на полі чемпіона в Шполі! Додавало градус протистоянню сусідів, що керманичі обох клубів вголос проголосили амбітні плани і на цей сезон. Міський голова Христинівки, одночасно і очільник місцевого клубу, Микола Наконечний поставив за мету виграти всі трофеї обласного футболу! Мініфутбольний чемпіонат області христинівчани виграли. На черзі у них став обласний кубок! А він на сьогодні знаходиться в офісі чинного володаря - "Уманьферммашу". І Анатолій Васильович Ліпкан чітко висловився - є бажання його притримати ще як мінімум на рік! Отож футбольні пристрасті вирували як у тому ж каталонському класико! Отож і не дивно , що в Умані ледь не побили минулорічний рекорд відвідуваності в обласному аматорському футболі. Тоді на фіналі кубка області в нашій Умані і був він встановлений. Цього разу трохи менше глядачів завітало - 3000 чоловік!

Матчу передувало відкриття. З напутнім словом до присутніх звернулися А.В.Ліпкан (президент ФК і ПАТ "Уманьферммаш", депутат обласної ради), М.Наконечний (міський голова Христинівки і президент ФК "Христинівка"), В.М.Віблий (заступник міського голови Умані), О.Б.Карнаушенко (від ветеранів футболу).

А потім розпочався матч. В першому таймі точилася рівна боротьба практично без реальних гострих моментів. Воно і не дивно. Цьому сприяло багато факторів. Зустрічалися практично рівні суперники. Укомплектовані команди гарно і плани поборотися за трофеї підкріплені кадровим потенціалом. Сезон лише розпочинається а відтак ще можливі риси "весняного футболу". Ну і відповідальність за результат. помилка могла коштувати дорого і всі це розуміли. За перший тайм відзначу лише два епізоди. На 20-й хвилині нарешті вдалося добряче приложитися головному бомбардиру господарів - але Сергію Янчуку забракло кілька сантиметрів. А на 32-й хвилині капітан уманьфермашівців, який ще осінню виблискував в Премєрлізі в ПФК "Олександрія", Олександр Казанюк обіграв голкіпера але отримав дуже гострий кут для удару. А відтак і не став бити. А передачею знайти адресата не вдалося.
Коли вже всі подумки готувалися до перерви трапився важливий епізод. Юрій Галюк, капітан МФК "Христинівка" і центральний захисник, змушений руками грати в мяча, щоб зірвати вихід один на один уманчанина. Арбітр Микола Шлончак цілком справедливо розцінив такі дії як "фоло останньої надії" і вилучив гравця з поля. Тепер на другий тайм картина могла змігитися.

У другому таймі уболівальникам довелося менше чекати на гольовий момент. На 52-й хвилині Дмитро Ситін зліва пройшов у штрафну але проявив невпевненість і не став бити - а передача під удар уже була заблокована суперниками. Точніше удар таки стався, але мяч влучив в спину свого ж гравця в сутолоці біля воріт.
потім знову точилася рівна гра практично без моментів. На 70-й хвилині ледь в стрибку не дотягнувся на дальній стійці Олександр Казанюк. Забракло пари сантиметрів....
Після цього , як не дивно, ініціатива стала дещо переходити до гостей, що грали, нагадаю , в меншості. На 74-й і 79-й хвилинах надійно зіграв Володимир Щербина, парирувавши штрафні, гарно виконані Вітошинським. В першому випадку довелося витягувати мяча з самої девятки!
А завершитися все могло без овертайму. На 90-й хвилині грубої помилки припустився Меджа Анс. він скидав мяча голкіперу, але Сергій Гаврилюк перехопив мяча. втім він промахнувся з пари метрів!
На 90-й хвилині трибуни стурбовано принишкли. Буквально опустився на газон Сергій янчук. Йому стало зле і лікарі стали надавати допому прямо на полі. Форварда довелося замінити і сподіватимемося, що з Сергієм все буде добре.
А тим часом розпочався овертайм.
І вже на 3-й хвилині господарі відкрили рахунок! Це Дмитро Ситін прявив індивідуальну майстерність і зліва увірвався в штрафну і невідпорно пробив в нижній кут! 1:0!
Тут же Дмитро Казанюк якимось дивом зняв мяча з ноги супеника, що вже мав забивати. На 97-й хвилині Олександр Казанюк вишуканим ідеальним пасом вивів один на один Горщинського. Але юному футболісту забракло холоднокровності. і всеж на 112-й хвилині уманчани подвоїли рахунок. Зробив це той же Дмитро Ситін. 2:0. І стало явно легче уболівальникам.
На 115-й хвилині грубої помилки припустився Володимир Щербина, але Голуб пробив вище. А на 120-й хвилині було поставлено остаточно крапку! Дмитро Ситін вирвася один на один. Обіграв голкіпера. але той його збив. Пенальті чітко реалізував Олександр Казанюк. 3:-. Переконлива перемога господарів. Тепер в півфіналі - на "Зорю"!

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.ho.ua/

Видео предоставлено на сайте Youtube.com - novunuuman, від Ігоря Соболенка.