«Родинні скарби Черкащини» (Видео)

Культурная жизнь

17 березня в Уманському міському Будинку культури проводився обласний огляд-конкурс народних аматорських театрів, народних театрів малих форм та аматорських театральних колективів, а також регіональний огляд-конкурс сімейних і родинних колективів та виставку творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва творчих сімей і родин «Родинні скарби Черкащини».

""

15 творчих родин із п’яти районів Черкащини взяли участь у виставці творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, яка була розташована у нижньому фойє Уманського міського Будинку культури. На виставці були представлені вироби із кераміки та соломи, вишивки, розписи та картини викладені бісером.

В той же час на сцені МБК своїми виступами глядачів і поважне журі, представлене методистами Обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Черкаської обласної ради на чолі із заступником директора Людмилою Глухенко, вітали учасники конкурсу.

В номінаціях вокал, інструментальний жанр, хореографія та театральне мистецтво взяли участь аматорські колективи із Монастирищенського, Жашківського, Тальнівського, Христинівського, Уманського районів та міста Умань.

В цьому році у номінації вокал Умань представляли сімейні дуети: Плахотників та Вовченків, брати Полянчуки та подружжя Марина Білоконь і Володимир Троян.

У номінації театральне мистецтво свій високий рівень і почесне звання «Народний» вкотре підтвердив Уманський народний самодіяльний драматичний театр міського Будинку культури. «НЕ звичайна історія» - таку назву мала вистава, запропонована для перегляду уманським драмтеатром. Авторами і постановниками, якої виступили учасниця колективу Ольга Підгорна і режисерт театру Тетяна Мельник.

Високоповажне журі високо оцінило професійний виконавський рівень уманчан.

Переможці регіонального огляду-конкурсу, а це всі без виключення учасники, що представляли наше місто, будуть запрошені для участі у заключному гала-концерті «Родинні скарби Черкащини» та обласній виставці творів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва творчих сімей та родин , які планується провести у м. Шполі та м. Черкаси.

Видео предоставлено на сайте Youtube.com - TVuman

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua