Спортивні події (2 Видео)

Спорт

*В місті Умань відбулись відкриті змагання з волейболу присвячені пам’яті Василя Павловича Хорсака

*У Христинівці відбувся Всеукраїнський турнір із боксу пам'яті Анатолія Бойка

*Змагання з настільного тенісу

*Вітаємо Андрія та його тренера з гарним результатом

*Здорові діти – здорова нація

В місті Умань відбулись відкриті змагання з волейболу присвячені пам’яті Василя Павловича Хорсака
17-18 березня у спортивній залі Уманського державного педагогічного університету відбулись традиційні відкриті змагання з волейболу серед аматорських чоловічих команд присвячені пам’яті ветерана великої вітчизняної війни та спорту Василя Павловича Хорсака. Взяти участь у них приїхали команди з міст України: Первомайську, Жашкова, Вінниці, Котовська, Черкас. Місто Умань представляла команда „А-пілон”.
Змагання відкрив міський голова Юрій Іванович Бодров.
Два дні ми мали задоволення спостерігати за цікавими матчами турніру. Команди показали гарну майстерність. У фінальних матчах за 3-4 місце зустрілись команди міста Жашків та Котовськ, за 1-2 місце команда Умані та минулорічний переможець турніру, команда Вінниці.
Після запеклої боротьби переможцями турніру стали
1 місце – команда «А-пілон», м. Умань
2 місце – команда «Еко-дім», м. Вінниця
3 місце – команда «Бірзула», м. Котовськ
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Протягом трьох днів із 16 по 18 березня 2012 року в м. Христинівка проводився Всеукраїнський турнір з боксу пам'яті тренера А.П. Бойка на призи Христинівського міського голови Миколи Наконечного.

Почесними гостями турніру були міський голова Микола Наконечний, заступник голови райдержадміністрації Юрій Коцюба, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Гура, син Анатолія Бойка Антон.

Учасниками боїв-пам’яті стали понад 130 боксерів п’яти вікових груп із міст Христинівка, Черкаси, Умань, Жашків, Монастирище, Шпола, Ватутіне, Тальне, Вінниця, Іллінці (Вінницька обл.), Біла Церква (Київська обл.). Було розіграно 85 медалей. Також боксерів відзначили у трьох номінаціях на призи міського голови: «Найкращий тактико-технічний бій»,«За волю до перемоги», «Приз глядацьких симпатій».

Змагання обслуговували: головний суддя – майстер спорту СРСР, суддя Всесоюзної категорії з боксу Олег Таричев (м. Немирів), рефері в ринзі – суддя національної категорії Володимир Котляренко та майстер спорту СРСР з боксу, суддя І категорії Зуфар Міхтахов.

Розпочався турнір із показового бою між двократним чемпіоном світу серед молоді, учасником перших молодіжних олімпійських ігор у Сінгапурі Олегом Неклюдовим (м. Вінниця) та майстром спорту України Сергієм Янковим (м. Христинівка).

Варто відзначити, що безкомпромісні та цікаві поєдинки розпочалися вже з першого кола змагань і з кожним наступним боксери лише нарощували оберти та дарували глядачам справжнє свято боксу.

Місто Христинівку представляли боксери міського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки «Олімп». За словами тренера цього клубу Руслана Куника, його вихованці виступили на відмінному технічному рівні.

– Я залишився задоволений боями моїх вихованців. Будь-які змагання є чудовою можливістю перевірити їх рівень. Можливо, для котрогось із молодих спортсменів покладено початок непростого шляху до дорослого боксу. А ідея турніру – це, в першу чергу, вшанування пам’яті мого тренера, відмінного спортсмена, хорошої людини. Окрім того, переслідувалася мета – забрати молодь з вулиць, залучити до занять спортом, виховати здорове майбутнє покоління, – сказав Руслан Куник.

Загалом господарі турніру в особистому заліку вибороли 14 медалей, серед яких 12 золотих.

Співорганізатори Всеукраїнського турніру з боксу пам’яті Анатолія Бойка – директор ДЮКФП «Олімп» Юрій Третяк та тренер цього клубу Руслан Куник – висловлюють подяку людям, без яких було б неможливо провести подібні змагання на високому рівні – Миколі Наконечному, Олексію Панському, Олександру Королю, Юрію Череднику, Лідії Петренко, Людмилі Борулі.

Пам'ять про знаного за межами Христинівщини фахівця жива, в перспективі планується проводити турнір щорічно.

Додатково:

Анатолій Бойко двадцять років присвятив улюбленій тренерській роботі в міському спортивному клубі «Олімп».

У свій час входив до десятки найкращих тренерів Черкащини. Серед його вихованців понад 50 стали призерами та переможцями Першості України та міжнародних турнірів. На думку засновників турніру, Анатолій Бойко був не тільки добрим спортивним тренером, а й педагогом, батьком для своїх учнів.

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=6268
Черкаська обласна державна адміністрація

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13-15 березня у спортивні залі загальноосвітньої школи №5 відбулись змагання з настільного тенісу за програмою спартакіади школярів міста Умані. У змаганнях взяли участь спортсмени з 13 загальноосвітніх закладів міста.
Переможцями змагань стали:
1 місце – команда міської гімназії
2 місце – команда школи №5
3 місце – команда школи №3
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

17-18 березня в місті Бар відбувся зимовий Кубок Європи з легкоатлетичних метань (молот). Вихованець тренера Максима Тихомирова, студент Уманського національного університету садівництва Андрій Мартинюк здобув срібну нагороду серед молоді на цих змаганнях.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

15 березня у спортивній залі Уманського державного педагогічного університету відбулись змагання серед дітей 2002 року народження за програмою Всеукраїнського спортивно – масового заходу «Здорові діти – здорова нація» у яких взяли участь 12 загальноосвітніх закладів міста.
Переможцями стали:
1 місце – команда школи №3
2 місце – команда школи №8
3 місце – команда школи №11
Велику допомогу у проведенні заходу надали викладачі та студенти факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету. Переможець цих змагань буде представляти наше місто на обласних змаганнях.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua