Чемпіонат області з міні-футболу за крок до фіналу

Спорт

У фіналі «Христинівка».

Чвертьфінали:

МФК «Христинівка» – «ЧДТУ» 2 : 0

Перший чвертьфінал підтвердив думку про те, що районні команди можуть серйозно попсувати нерви міським колективам і забронювати собі місце у фіналі. Чутки про серйозний склад «Христинівки» підтвердилися, обласна команда оперувала двома четвірками польових гравців, які кожні дві хвилини змінювали одна одну. У свою чергу «ЧДТУ» також достойно зіграв цей матч. Хоча у студентів було мало нагод аби забити гол, вони все ж пресингували сильних суперників і відверто не провалювалися упродовж гри. «Христинівка» постійно атакувала, роблячи свої видовищні комбінації, але відзначитися міні-футболістам вдалося лише два рази. Спочатку футболісти в білій формі забили гол у першому таймі, потім скористалися обрізкою «ЧДТУ» в другому. Але незважаючи на рахунок 2 : 0 та повну ініціативу «Христинівки», студенти не збавляли обертів і викладалися на повну потужність до фінального свистка. 2 : 0, перемога «Христинівки». А «ЧДТУ» з гарною грою полишає чемпіонат.

МФК «Христинівка» – «ЧДТУ» 2 : 0

Голи: «Христинівка»: Галюк, Борсук.

Микола Наконенчий, почесний президент ФК «Христинівка: «Я дуже радий за рівень турніру. За часів існування міні-футболу, такого рівня чемпіонату області у нас не було. Приємно, що дуже велика кількість команд взяла участь у цьому турнірі. До вирішальної стадії вийшли дуже сильні команди. Я вважаю, якщо є сильні команди і їх багато, то решта команд будуть тягнутися до їхнього рівня. Я думаю, ми маємо великі перспективи у цьому виді спорту».

«Енергетик-РЕМ» – «Рятівник-2» 1 : 3

Другий чвертьфінал був більш напруженим. «Рятівники» важко входили в гру, їхнім діям бракувало злагодженості та зібраності. Через це гравці у червоному часто обрізалися, за що їх могли покарати суперники. Драбівчани обережно діяли, ретельно готуючи свої атаки від оборони. Проте з плином часу гравцям «Рятівника» вдалося знайти ключ від воріт суперника: на простріл партнера по команді відгукнувся Роман Поліщук – 0 : 1. Але на цьому інтрига не завершилась. «Енергетики» за менш ніж хвилину до кінця тайму відновили паритет.

У другій 20-хвилинці гра була ще напруженішою. Обидві команди обмінювалися гострими атаками. Цього разу більш небезпечні моменти створював «Енергетик-РЕМ», натомість «Рятівник» дещо «підсів» у фізичному плані. Але ближче до завершення поєдинку «рятівники» знову пришвидшилися і тепер драбівчани не встигали за своїми опонентами, унаслідок чого їм довелося фолити. За кілька хвилин до завершення матчу гравці «Енергетика» заробили шостий фол, за що були покарані голом «з точки». Після цього драбівчани ринули вперед, але за кілька секунд до сирени Роман Поліщук своїм голом підбив підсумок у грі, 3 : 1 на користь «Рятівника».

«Енергетик-РЕМ» – «Рятівник-2» 1 : 3

Голи: «Енергетик-РЕМ»: Ященко – «Рятівник-2»: Поліщук (2), Руденко.

«Ретро» – «Цетус» 4 : 4 (4 : 2, 6-метрові удари)

8 м’ячів на двох та серію післяматчевих 6-метрових ударів подарували черкаським глядачам ці дві команди. Протягом усього матчу обидва суперники по черзі володіли ініціативою. Спочатку непоганий гандикап заробило «Ретро». Ватутінці зусиллями Олександра Корнійчука швидко забили два м’ячі, після чого дозволили собі дещо відпочити. Однак, перед свистком на перерву «Цетус» встиг відквитати один м’яч

Поперерві гравці «Ретро» ще раз забили, тим самим зробивши рахунок 3 : 1. У свою чергу «Цетус» діяв жорстко та агресивно, постійно пришвидшуючи темп. Найактивніше намагалися відігратися Сергій Сидоренко та Петро Степанов, яким і вдалося відновити паритет. Але не встигли відсвяткувати нічийний рахунок гравці «Цетусу», як «Ретро» миттєво відповіло четвертим м’ячем. Однак останнє слово було все ж за «Цетусом». Петро Степанов пробив по воротам, але удар відбив голкіпер, але на добиванні вправно зіграв Сергій Сидоренко, котрий перевів гру до післяматчевих 6-метрових ударів. У цьому компоненті «Ретро» було сильнішим. Герой матчу Олександр Корнійчук, який відзначився хет-триком, зайняв місце у рамці воріт і діяв там надупевнено

«Ретро» – «Цетус» 4 : 4

Голи: «Ретро»: Корнійчук (3), Коротенко – «Цетус»: Сидоренко (2), Степанов, Щерба.

«Наша Ряба» – «Дахнівка» 1 : 3

В останньому чвертьфінальному матчі також було гаряче. Суперники рівно почали матч, остерігаючись обрізок. Протягом першого тайму в обох команд було мало нагод для відкриття рахунку. Але наприкінці тайму «Наша Ряба» зуміла скористатися помилкою «Дахнівки» і вийшла вперед.

Другий тайм був більш насиченим на події. Спочатку «Дахнівка» зусиллями Івана Александрова, який має гарну звичку забивати у кожному матчі своєї команди, зрівняла рахунок. Після цього дахнівчани відчули впевненість у своїх силах і почали активніше тиснути на ворота суперника. Як наслідок до кінця гри у воротах катеринопільскої команди побувало ще два м’ячі. 3 : 1 і «Дахнівка» продовжує свою виграшну серію.

Півфінали:

МФК «Христинівка» – «Ретро» 6 : 3

Матч двох міні-футбольних колективів. Цей півфінал став справжньою окрасою ігрового дня. Обидві команди на двох створили величезну кількість видовищних моментів. Перемогу здобула «Христинівка», але виключно завдяки довшій лаві запасних. Гравці «Христинівки» з самого початку матчу «увімкнули ротацію», змінюючи один одного через кожні кілька хвилин. Натомість «Ретро» оперував лише п’ятьма якісними міні-футболістами, яким просто не вистачило сил перебігати своїх суперників. «Христинівка» спочатку відкрила рахунок, а потім поступово почала збільшувати перевагу. За рахунку 3 : 0, міні-футболісти «Ретро» вирішили за 14 хвилин до кінця зняти воротаря, та розігрувати більшість. Такий ризикований хід спочатку виправдав себе, адже «Ретро» відразу після заміни воротаря відквитало один м’яч. Але далі «Христинівка» якісно відпрацьовувала у захисті, караючи своїх суперників голами у пусті ворота. Однак «Ретро» не складало руки до фінальної сирени, про що свідчить останній гол гри за секунду до кінця. 6 : 3, у фіналі «Христинівка».

МФК «Христинівка» – «Ретро» 6 : 3

Голи: «Христинівка»: Галюк, Борсук (2), Погрібний, Погорілий, Бакуменко – «Ретро»: Петриченко (2), Шейнанов.

Віталій Мельник, капітан МФК «Христинівка»:

«Рятівник-2» – «Дахнівка» 5 : 1

Друга зустріч на цьому турнірі між цими двома командами. І вдруге «Дахнівка» нічого не може зробити проти «Рятівника». Гравці Академії пожежної безпеки відразу заволоділи ініціативою, граючи у свій міні-футбол, «катаючи м’яч» по всій ширині поля. Швидкі та гострі атаки «рятівників» поступово розхитували оборону суперника і складалося враження, що незабаром рахунок буде відкрито. Першим у воротах «Дахнівки» розписався Роман Сухостат. Через кілька атак рахунок подвоїв Юрій Усаковський. А у другому таймі був перфоманс імені Михайла Маншанова, який відзначився хет-триком. «Дахнівка» могла відповіла на це лише одним голом. Заради справедливості, скажемо, що кілька м’ячів «Рятівник» забив у пусті ворота, оскільки «Дахнівка» намагалася розіграти більшість. Не вийшло. Таким чином 5 : 1, і на нас чекає фінал МФК «Христинівка» – «Рятівник-2». Обласний гранд проти черкаського.

«Рятівник-2» – «Дахнівка» 5 : 1.

Голи: «Рятівник-2»: Сухостат, Усаковський Ю., Маншанов (3) – «Дахнівка»: Коваленко.

Написав Максим Гаптар
Неділя, 11 березня 2012, 19:32

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.ho.ua/