Тулуб: «Умань має бути комфортною, перш за все, для уманців»

Туристам

Організація паломництва брацлавських хасидів – питання, яке завжди турбувало уманців. Але саме тепер його почали вирішувати на міждержавному рівні. Сьогодні наша основна мета – зробити візити хасидів до Умані комфортними, перш за все, для жителів міста. Уманці мають отримувати з цього зиск, а не зайві проблеми.

Паломництво, релігійний туризм – це загальновизнана світова практика. Якщо хасиди приїздять до Умані, вони мають вкладати кошти в розвиток міста. І Держава Ізраїль готова до співпраці, погоджується розвивати інфраструктуру міста й області.

Що ж до чуток про передачу хасидам якогось майна, то це не що інше, як політиканство й безпідставне збурювання людей. Ні про яке переселення уманців не може бути і мови! Що ж стосується заводу «Мегометр». Він був, є і буде. А розмови про його закриття – це ще один піар-хід політиканів.

«План розвитку інфраструктури Умані на 2012 – 2020 роки» – це план, спрямований на поліпшення життя уманців, в якому враховані їхні потреби. План передбачає: зведення мікромістечка модульного типу для паломників, забезпечення Умані питною водою, ремонт доріг й створення транспортної компанії, яка здійснюватиме внутрішні перевезення містом. А на базі міської лікарні планується створити Центр надання медичних послуг не тільки для жителів міста і його гостей, а й жителів навколишніх населених пунктів».

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=6116