Прийняли «заводську конституцію».

Новости города

Так на “Уманьферммаші” називають колективний договір
Колеги з інших підприємств нерідко заздрять працівникам ПАТ “Уманьферммаш”. Бо навіть за найлютішої економічної кризи заводчани, окрім надійного заробітку, мають ще й цілий пакет соціальних пільг.

Є в трудовому календарі “Уманьферммашу” на початку кожного року особлива дата — день, коли підписують колективний договір. У нашу епоху прагматизму на приватизованих підприємствах цей документ — не більше, ніж призабута формальність. А на “Уманьферммаші” колективний договір називають “заводською конституцією”, гарантією прав. Оскільки, як підкреслює генеральний директор підприємства, депутат обласної ради Анатолій Ліпкан, кожен пункт договору неухильно виконується. Торік на соціальні пільги затрачено по 3491 гривні з розрахунку на кожного заводчанина. Працює їдальня, де смачно годують за символічну ціну. І допомога жінкам, які йдуть у декретну відпустку, і підтримка ветеранів, і бази відпочинку в курортній місцевості, і путівки для дітей у літні табори — навіть простий перелік соціальних пільг дуже довгий. Приміром, минулого року перед відпустками людям додали по 65 відсотків до зарплати на оздоровлення. Окремо передбачена матеріальна допомога на випадок хвороби. Допомогу отримують і заводські молодята при одруженні та багатодітні родини — на кожну дитину.

— Ми високо цінуємо добросовісну працю, професіоналізм, — зазначає Анатолій Васильович. — Тому підтримуємо прагнення нашої молоді вчитися. Своїм студентам-заочникам завод оплачує 50 відсотків плати на навчання. І молоді здібні робітники охоче використовують цей шанс.
Є в колективі ще одна, суто місцева премія: нею відзначили заводчан, яким минулого року присвоїли звання “Почесний уманьферммашівець”.

У дуже нелегкий час тут жодну з програм не закрили, пакет соціальних пільг не скоротили. Запорука такого успіху — енергія та організаторський талант генерального директора Анатолія Ліпкана, для якого, за висловом ферммашівців, “завод — наче мала батьківщина”.

На 2012-ий у підприємства великі плани. Ось тільки два пункти з них: добудувати другу чергу заводської багатоповерхівки та довести середній рівень зарплати до 3,5 тисячі гривень.

Ольга ДАНИЛЕНКО
Середа, 22 лютого 2012
"Черкаський Край"
http://www.kray.ck.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1833:-l-r------&catid=9:suspilstvo&Itemid=54