50-річний ювілей відсвяткувала Уманська центральна районна лікарня

Новости города

27 грудня 2011 року Уманська центральна районна лікарня відсвяткувала свій півстолітній ювілей.
Зусилля керівництва району і працівників охорони здоров’я спрямовуються в першу чергу, на наближення кваліфікованої медичної допомоги для населення, ефективну профілактичну роботу, раціональне використання наявних фінансових ресурсів, тому і направлена робота на те, щоб покращити якість надання медичної допомоги населенню району та покращення матеріально-технічного оснащення закладів медицини.

Зокрема, упродовж 2011 року для лікувально-профілактичних закладів району додатково виділені кошти з місцевого бюджету в сумі 1054,7 тис.грн., з них виділено на капітальні ремонти 180,0 тис.грн.: на капітальні ремонти терапевтичного відділення –90 тис.грн., харчоблоку – 65 тис.грн., реконструкція системи опалення 245,5 тис.грн., в т.ч. для поліклінічного відділення Ладижинської ЛА – 35,5 тис.грн. та Бабанської ДЛ – 210 тис.грн. А також для придбання медичного обладнання в сумі 379,2 тис.грн., придбання реанімаційного автомобіля 161 тис.грн., виділені кошти на закупівлю житла для медичних працівників району в сумі 150 тис.грн.

Бюджет закладів охорони здоров’я у 2011 році складає 20882,6 тис.грн., що майже на 1 млн. більше проти 2010 року. На медикаменти збільшено фінансування на 147,3%; на харчування – на 113,7%.

На свято завітали голова райдержадміністрації Анатолій Петренко, голова районної ради Сергій Кулібаба, депутати обласної, районної ради, селищний, сільські голови, керівники господарств району.

Анатолій Іванович від імені районної державної адміністрації привітав ювілярів та подякував всім працівникам, а особливо ветеранам медичного закладу, які своєю наполегливою самовідданою працею сприяли розвитку та становленню лікарні. Він наголосив на тому, що внесок кожного з працівників закладу є важливим та неоціненним, адже саме благородна праця на благо служіння людям зробила цей заклад таким, яким ми зараз бачимо його.

По закінченню виступу голова райдержадміністрації А.Петренко передав для медичного закладу реамобіль та холодильник. Голова районної ради С.Кулібаба вручив пральну машину.

За словами головного лікаря Уманської центральної районної лікарні, депутата обласної ради Інни Добрянської:

– Сьогодні в лікарні функціонує 9 відділень, розрахованих на 245 ліжок: відділення реанімації та інтенсивної терапії, гінекологічне, пологове, хірургічне, неврологічне, інфекційне, дитяче, терапевтичне та поліклінічне відділення. На території району функціонує 2 дільничні лікарні. Заклад оснащено сучасним лікувально-діагностичним обладнанням, де допомогу жителям району надають висококваліфіковані медичні працівники. Пріоритетним напрямком розвитку закладу залишається надання допомоги вагітним та породіллям, лікування дітей та наближення кваліфікованої медичної допомоги до населення, розвиток сімейної медицини.

Завершивши виступ, Інна Іванівна вручила іграшки для дитячої кімнати дитячого відділення.

Крім того, для вище вказаного відділення придбано небулайзер, апарат для проведення невідкладної терапії органів дихання, загострення бронхіальної астми та хронічних обструктивних хвороб легенів. Не залишилися осторонь і селищний, сільські голови, які приготували у подарунок іграшкову кімнату.

Для фізіотерапевтичного відділення придбано сучасне фізіотерапевтичне обладнання та небулайзер.

Сьогодні робота Уманської центральної районної лікарні спрямована на поліпшення здоров’я населення району та підвищення якості медичної допомоги шляхом забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я, виконання державних програм розвитку охорони здоров’я.

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=5104