На “Уманьферммаші” футбол у пошані

Спорт

У скарбничці відзнак і нагород ПАТ “Уманьферммаш” — ціла колекція кубків, грамот, дипломів за перемоги, здобуті на різних спортивних турнірах. Найбільше тут трофеїв, завойованих на футбольних полях. Адже до улюбленої гри в колективі ставлення особливе.
Більшість нагород здобуті ветеранами, які грали у футбол десятиріччями. Досі у складі ветеранської команди начальник інструментального цеху Анатолій Пояцика, начальник бюро торгівлі і громадського харчування Василь Шумада, начальник відділу експорту Володимир Шпак. Друга команда — це нинішній спортивний актив заводу. Грають на першість району вже п’ять років. У цьому році вийшли у фінал серед 18 команд. Шкода тільки, поступились у вирішальній грі сильнішим колегам — команді “Комунальник”.

Крім того, завод має власний футбольний клуб. “Минулого року велика група уболівальників звернулась до мене з проханням допомогти відновити уманський футбол з його славними традиціями, — розповідає генеральний директор “Уманьферммашу”, депутат обласної ради Анатолій Ліпкан. — З цією метою і був створений футбольний клуб “Уманьферммаш”. Це ще зовсім молода організація, дата народження клубу — 18 лютого 2011 року. Але вже цьогоріч наші хлопці здобули кубок області. В сезоні 2011-го ФК “Уманьферммаш” зайняв почесне третє місце у вищій лізі чемпіонату області і здобув бронзові медалі”. До речі, Анатолій Васильович Ліпкан і сам в молодості захоплювався спортом. Уже навіть будучи директором машинобудівного заводу на Волині, кілька років залишався капітаном футбольної команди.

На “Уманьферммаші” урочисто завершили футбольний сезон, генеральний директор заводу і президент ФК “Уманьферммаш” Анатолій Ліпкан вручив нагороди тренеру Анатолію Діхтярьову, капітану Сергію Рєпіну, всім гравцям і побажав наступного року здобути золоті медалі.

Ольга Даниленко
"Черкаський Край"
http://www.kray.ck.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1553:2011-12-16-08-08-17&catid=17:sport&Itemid=54