Уманському муніципальному камерному хору – 25

Культурная жизнь

yatlo

13 грудня в Художньому музеї відбулися урочисті заходи з нагоди 25-річного ювілею творчої діяльності Уманського міського камерного хору – багаторазового переможця Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів.

До всіх присутніх звернувся зі вступним словом засновник хору, музичний директор та головний диригент, Заслужений працівник культури України Леонід Ятло. Художній керівник привітав артистів хору та подякував за майстерність, пророблену велику роботу з популяризації національного хорового мистецтва та утвердження України у світі, як висококультурної європейської держави.

Колектив також привітав заступник міського голови Петро Паєвський, який у своєму виступі підкреслив, що хор є «візитною карткою» Умані на світовій арені, неодноразово залучався до участі у мистецьких заходах місцевого і загальнодержавного значення та за роки своєї діяльності здобув авторитет і визнання, як в Україні, так і за її межами. Закономірним є те, що інформація про творчі здобутки хору, як одного із кращих колективів України, включена до національного іміджевого видання «Мистецький Олімп України».

За плідну сумлінну працю по організації змістовного дозвілля жителів міста, особистий внесок у розбудову національної культури і мистецтва України, пропаганду українського класичного та сучасного академічного хорового співу учасникам колективу було вручено Почесні грамоти Черкаської обласної ради, виконавчого комітету Уманської міської ради, управління культури Черкаської облдержадміністрації та цінні подарунки.
Після закінчення офіційної частини відбувся ювілейний концерт, до якого увійшли найкращі музичні твори із репертуару хору.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua