Діалог влади і громади.

Новости города

27 жовтня міський голова Юрій Бодров провів святкову зустріч з мешканцями міста. Міський голова привітав усіх присутніх з 67-річницею визволення України від німецько-фашистських загарбників, вручив грамоти виконкому міської ради та цінні подарунки ветеранам війни, праці, учасникам бойових дій, визволителям України.Юрій Бодров наголосив, що Президент України, Уряд та влада міста роблять все можливе для покращення життя населення, в тому числі і для ветеранів війни. Міські програми спрямовані на покращення соціального захисту уманчан. Влада міста впроваджує спеціальні пільги ветеранам, забезпечує телефонним зв’язком та виділяє квартири.

Після привітання міський голова поспілкувався з учасниками зустрічі, дав вичерпні відповіді на їх запитання, вислухав пропозиції та побажання. Уманчани порушували питання, які стосувалися здебільшого розвитку економіки міста, соціального захисту населення, реформування гуманітарної сфери. Так, на запитання про можливість цілодобового забезпечення міста водою, Юрій Бодров довів до відома, що прийнята програма розвитку міста «Будуємо нову Умань» на 2010-2015 роки передбачає вирішення питання будівництва другої черги водогону м. Біла Церква-Умань або вирішення питання щодо інших джерел водопостачання міста. Наразі міська влада займається питанням будівництва водоводу із річки Синюха, в наступному році планується розпочати роботу по оформленню проектно-кошторисної документації.

Також мешканців міста цікавив хід реформування медичних закладів. Очільник міста повідомив, що оптимізація звісно має відбуватися, але жодна лікарня міста не буде закрита. В наступному році на рівні держави планується виділити 40 мільйонів гривень на модернізацію Уманської міської лікарні, домовленість про це була досягнута під час нещодавнього візиту до Умані Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Кошти будуть спрямовані на ремонтні роботи та закупівлю сучасного лікувально-діагностичного обладнання. Нині відділ охорони здоров’я спільно з керівництвом лікарні розробляють відповідну программу.

Запитували уманчани і про виконану роботу по благоустрою міста. Юрій Іванович проінформував, що міською владою організовано виконання великих обсягів робіт. На сьогодні відремонтовано асфальтобетонні покриття на проїжджих частинах практично всіх магістральних шляхів міста. Капітальний та поточний ремонт дорожнього покриття вулиць міста здійснюється за рахунок коштів міського, обласного та державного бюджетів і дольової участі підприємств та організацій. На асфальтування у 2011 році загалом виділено більше 18 млн. грн.

На зустрічі також йшлася мова й про початок опалювального сезону. Уманчани подякували міському голові за те, що влада робить все можливе, щоб жителі міста були забезпечені теплом. Юрій Бодров наголосив, що в рамках реалізації програми «Будуємо нову Умань», частиною якої є системне переведення загальноміських закладів соціального призначення на індивідуальне опалення у вересні 2011 року були введені в експлуатацію теплогенераторні для опалення приміщень міської дитячої поліклініки та психоневрологічного диспансеру. Будівництво таких міні-котелень дасть змогу значно економити на енергоносіях та забезпечить високий коефіцієнт корисної дії. Фінансування будівництва, як і всієї програми, проводилось виключно за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету.

На завершення зустрічі міський голова подякував усім присутнім за запитання і висловив надію, що спільними силами зможемо вирішити всі проблеми які стоять перед Уманською територіальною громадою.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua