Уманщина провела заходи до 67-ої річниці визволення України

Светлый праздник - День Победы

28 жовтня голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко взяв участь у заході, приуроченому 67-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Захід розпочався з покладання вінків та квітів до обеліска Слави.

– Пам'ять про тих, хто поліг у смертельному двобої з ворогом, має бути не тільки в бронзі й граніті, але і у вдячних серцях, – наголосив Анатолій Іванович під час своєї промови.

Уманщина – славетний край героїв, 15 уродженців району удостоєні звання Героя Радянського Союзу, серед яких відомий воєначальник І.Д. Черняховський і Герой України К.М. Дерев’янко.

Цього ж дня керівник апарату Уманської райдержадміністрації Інна Миронова взяла участь у проведенні години мужності «Подвигу жити в віках», що пройшов у центральній районній бібліотеці.

Молоде покоління мало змогу гортати сторінки історії українського народу пов'язані з Великою Вітчизняною війною, засвідчені устами сивочолих ветеранів, запрошених на захід.

З вітальним словом до юнаків звернувся голова Ради ветеранів війни і праці Анатолій Дем'янчук та член ветеранської Ради Юрій Діхтяренко. Цікаві факти з періоду визволення Уманщини розповіла учитель історії аграрно-професійного ліцею Тетяна Старовойтова.

Урочистості заходу надали пісні у виконанні народного ансамблю української пісні «Горицвіт», районного центру культури і дозвілля.

– Війна закінчилася 67 років тому, але час не зміг зменшити болю. Ми будемо пам'ятати тих, хто ніколи не повернеться. Їхній подвиг назавжди залишиться у наших серцях, – промовила у своєму виступі Інна Анатоліївна.

28 жовтня, з метою відзначення 67-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, в усіх населених пунктах району організовано покладання квітів та вінків до обелісків Слави, Братських могил, пам’ятних знаків.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, та зв’язків із громадськістю Уманської райдержадміністрації
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=4419