Для любителей Уманского футбола (Видео)

Спорт

*Фінал чемпіонату області серед ветеранів.

*ФК "Зоря"- ФК "Уманьферммаш" 2:2 Видео интервью с тренером ФК "Уманьферммаш"

*"Уманьферммаш" - МФК "Христинівка" 1:2
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Фінал чемпіонату області серед ветеранів.

Сьогодні в Городищі, на нейтральному полі чемпіона визначали уманська "Зоря" та черкаський "Хімік".
Початок був за черкащанами. І вже на 9-й хвилині Юрій Усаковський відкрив рахунок. Але надалі уманчани перехопили ініціативу. І в результаті рахунок сквитали - Володимир Дерманський використав вихід один на один. Але перед самою перервою уманчани пропустили важливий "гол в роздягальню" - Юрій Грицина.
По перерві "Зоря" дещо підсіла. І Сергій Усаковський та Стаднік дозволили "Хіміку" вдруге поспіль здобути чемпіонство. А уманчани отримали срібні нагороди. З чим і їх вітаємо!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ФК "Зоря"- ФК "Уманьферммаш" 2:2 (1:0)
Господарі вели в рахунку 2:0. Але уманчани змогли відігратися! Цим вони підклали свиню "Зорі" (зберігся відрив у три очки від "Шполи-ЛНЗ", хоча і втратила очки вдома) і самі допомогли в боротьбі за "бронзу"! Голи на рахунку В'ячеслава Голуба та Сергія Янчука.


___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Уманьферммаш" - МФК "Христинівка" 1:2 (0:0)
Умань. Стадіон "Уманьферммаш". 500 глядачів. +7.
Арбітри: Баранов, Азаров, Литвиненко.
Інспектор: Лавринець.
"Уманьферммаш": Щербина, Репін, Д.Казанюк, Ляхович, О.Дзига, С.Коломієць, Голуб, Рубанчук, Ситін (74, Гаврилюк), Янчук, Гончарук (65, Мороз).
"Христинівка": Хоменко, Мишко, Понежда, Ндже Лопес, Меджа Анс, Шеремет (39, Харченко), Моргунов (87, Кулібаба), Кикоть, Добреля (46, Остапчук), Мальований (72, Адаменко), Мельник.
Голи: Рубанчук (74) - Мельник (53), Кулібаба (90+4)
Попередження: Ляхович (45), О.Дзига (58) - Кикоть (5), Понежда (70), Остапчук (76)
Вилучення: Кикоть (56), Остапчук (90+4)

Цей матч був надзвичайно важливим для обох команд. Перемога забезпечувала за тур до фінішу уманчанам бронзові медалі - а нагадаю, що міська команда останній раз приміряла нагороди обласного чемпіонату аж далекого 1989-го! Правда, варто згадати три поспіль "срібла" "Ятрані-Ікара" на початку 2000-х. Тоді цей колектив прославляв Уманський район.
Перемога ж гостей дозволяла їм наздогнати "Уманьферммаш" і відкласти медальне питання до останнього туру.
Початок матчу був повністю за господарями. Вони мали перевагу і відверто вели гру. І саме головне, що створювали відмінні моменти для взяття воріт. Але ще важливіше - що наша команда все їх ніяк не реалізовувала!
На 10-й хвилині Дмитро Ситін бив метрів з шести. Удар не вийшов надто сильним, але варто віддати належне голкіперові "Христинівки", який ногою спромігся відбити м'яча.
13 хвилина. Потужно зі штрафного пробиває Сергій Янчук - в сантиметрах від штанги.
16 хвилина. Валерій Рубанчук без перешкод пробиває метрів з восьми в дальній кут, але влучає в штангу. Перший на добиванні В'ячеслав Гончарук. Він досилає круглого в сітку але робить це з офсайду. Гол не зараховано.
21 хвилина. Рубанчук головою промахується з лінії воротарської.
31 хвилина. Янчук м'яким пасом виводить чисто сам на сам з воротарем Гончарука, але останній не влучає в нижній кут! Народ відверто починає хвилюватися - скільки ж це може тривати???
Тут ще й кінцівку тайму гості вирівняли. І на 33-й хвилині навіть створили перший небезпечний момент біля воріт господарів. Але м'яч так і проскакав по воротарському після прострілу нікого не торкнувшись....
По перерві просто надактивно розпочали христинівці. І на 53-й хвилині вони відкривають рахунок! Віталій мельник здійснює самотужки рейд по всім тилам "Уманьферммашу", зміщується вздовж лінії штрафної і трьох суперників і влучно пробиває в дальній кут! 0:1. Чисельні уболівальники з Христинівки радіють на фоні збентежених принишклих уманчан!
Але тут же просто безглуздий вчинок Кикотя залишає "Христинівку" в меншості! Гравець, що має вже попередження, просто немає права отримувати друге попередження за недотримання відстанні при пробитті суперником штрафного на чужій половині!!!
Зрозуміло, що господарі йдуть вперед!
67 хвилина - Янчук метрів з 7 зарядив в поперечину!
74 хвилина. Помиляється лівий захисник "Христинівки" і Янчук отримує оперативний простір і користується цим, робить вивірену передачу на кут воротарського низом і Валерій Рубанчук нарешті забиває! 1:1. І попереду ще чимало часу.
79 хвилина. Гарний удар О.Дзиги з 30 метрів з трудом парирує Хоменко.
82 хвилина. Рубанчук знову виводиться один на один. І лупить впритул - голкіпер!!!
На цей момент стає зрозумілим, що і нічія може влаштувати уманчан. Відомо, що чорнобаївці "горять" Городищу. А відтак в останньому турі нічія робить "Уманьферммаш" призером незалежно від інших результатів. Нічія, яка влаштує і "Шполу-ЛНЗ-ЛЕбедин"!
Але уманчани просто рвуться вперед! Чи не всіма силами! Вони хочуть вже сьогодні оформити бронзові медалі!
90+1 хвилина. Рубанчук знову один на один і знову не забиває!
А арбітр додав всього 4 хвилини.
15 секунд до кінця. Контратака малими силами "Христинівки". Зліва рветься гравець з останніх сил. Прострілює. Володимир Щербина без проблем перехоплює цю передачу і ... випускає м'яча. Прямо на Кулібабу!!! Гравець "Христинівки", що вийшов на заміну на 87-й хвилині, що є студентом уманського УНУСу, забиває в порожні ворота!!!! 1:2!!! Це щось нереальне!!!
Шалена радість гостей і збентежений, розчарований стадіон!!!
Гості встигають отримати ще одну черврну картку - Остапчук з якось дива брудно облаяв арбітра. За що отримав червону картку. Гравець не вгамувався і додав ще арбітру удара коліном!
А тим часом фінальний свисток і "Христинівка" по очках наздоганяє уманчан. І тепер в останньому турі для здобуття медалей "Уманьферммашу" потрібно зіграти в Шполі краще ніж христинівці вдома з білозірцями!

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию, а также видео от hlorchikpomagay для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.ho.ua/