Новини Умані: 7 вересня - 11 жовтня 2011 року

Новости города

7 вересня у виконавчому комітеті Уманської міської ради відбулась зустріч міського голови Юрія Бодрова з фізкультурно-спортивним активом міста. Міський голова привітав з професійним святом та вручив почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради, грамоти відділу з питань фізичної культури та спорту, посвідчення та нагрудні знаки „Майстер спорту України”, „Ветеран спорту Черкащини”.
В рамках відзначення спортивного свята 9-10 вересня пройшли зональні змагання VІ літніх юнацьких спортивних ігор Черкащини з футболу; змагання з настільного тенісу, шашок; календарна гра чемпіонату Черкаської області з футболу серед команд ветеранів „Зоря-Умань” - „Нива” Христинівка.

7 вересня відбувся День керівника на чолі з міським головою Юрієм Бодровим. Розглядалися питання виконання програми економічного та соціального розвитку міста у серпні 2011 року; про початок нового 2011-2012 навчального року в загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладах міста; підготовки до відзначення Дня міста, проведення Всеукраїнського фестивалю «Софіївські зорі» та окремі питання що стосуються прийому паломників – хасидів тощо.

8 вересня на черговому засіданні виконавчого комітету були розглянуті наступні питання: про затвердження фактичної мережі навчальних закладів комунальної власності міста на 2011/2012 навчальний рік; про затвердження штатного розпису дитячо-юнацької спортивної школи № 1 на 2011-2012 навчальний рік; питання оформлення права власності на квартири, житловий будинок, гаражі. Розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, виділено одноразові грошові допомоги окремим громадянам.

9 вересня відбулась чергова 10 сесія міської ради VІ скликання, на якій було розглянуто ряд питань серед яких: підсумки економічного і соціального розвитку міста за перше півріччя 2011 року у контексті реалізації програми «Будуємо нову Умань»; виконання міського бюджету за перше півріччя 2011 року; міська цільова програма розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року; затвердження програми правової освіти населення міста Умані на 2011-2015роки; реорганізація комунальних закладів: Уманська стоматологічна поліклініка в комунальне підприємство «Уманська стоматологічна поліклініка», Уманська міська лікарня в комунальне підприємство «Уманська міська лікарня»; нагородження відзнакою міської ради «За заслуги перед містом» і присвоєння звання «Почесний громадянин м. Умань» та інші питання.

13 вересня: Місцевий перевізник зробив приємний подарунок школярам Умані, знизивши ціну проїзду у громадському транспорті. Олександр Цебрій - директор ТОВ "Круїз-Авто"- повідомив, що учні перших-четвертих класів платитимуть за проїзд не 2,5 гривні, а 1,50 гривні, за умови наявності учнівського квитка, які учням мають видати у школах.
В загальноосвітніх навчальних закладах Умані сьогодні навчаються 7742 дитини, з них 2850 - учні 1-4 класів. Різниця в ціні за надану пільгу перевізнику не відшкодовуватиметься.

13 вересня відбулось засідання організаційного комітету з підготовки заходів до Дня міста та Всеукраїнського фестивалю художньої творчості вищих навчальних закладів Мінагрополітики України «Софіївські зорі» за участю керівників відділів, служб, управлінь міської ради. Було проаналізовано хід підготовчих заходів та обговорено питання, що потребують подальшої координації дій між відділами та службами, що задіяні у цій роботі.

14 вересня відбулась 11 (позачергова) сесія міської ради VI скликання ,на якій розглядалися наступні питання: про втрату чинності рішення міської ради від 26.12.2007 року № 2.20-27/5 «Про затвердження «правил розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності на території міста Умань»; внесення змін до рішення №2-4/6 «Про міський бюджет на 2011рік»; про спрямування коштів з міського бюджету.

16 вересня міський голова Юрій Бодров провів нараду з питань підготовки до прийому паломників хасидів, що завітають до могили цадика Нахмана в м. Умань у вересні 2011 року. Участь у нараді взяли керівники управлінь, відділів, служб міської ради, правоохоронних структур, підприємств та організацій, що причетні до організації прийому прочан. Були розглянуті питання: про готовність служб міста до забезпечення санітарно – епідеміологічного благополуччя в мікрорайонні вулиці Пушкіна, про забезпечення охорони громадського порядку, про забезпечення мікрорайону водою та встановлення приладів обліку води, про відпрацювання схеми сплати податків. Міський голова зазначив, що службами проведена значна робота щодо підготовки до прийому паломників хасидів. Існує співпраця з Міжнародним благодійним фондом ім.. Рабі Нахмана. Разом з тим, залишається низка питань, які необхідно спільно розв’язати, щоб створити комфортні умови проживання для уманчан і належні умови для паломників, які приїздять до Умані на своє релігійне свято.

16 вересня міський відділ міліції провів брифінг для засобів масової інформації з питання організації забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян напередодні масового приїзду паломників на свято Рош-ха-Шана. Заступник начальника Уманського МВ УМВС начальник міліції громадської безпеки підполковник Олександр Стрембіцький проінформував про стан оперативної обстановки в м. Умані, в тому числі, в мікрорайоні компактного перебування хасидів. Зазначив, що оперативна обстановка в цілому стабільна і контрольована, за виключенням кількох інцидентів, що трапилися напередодні. Працівники міліції чітко реагують на правопорушення, незалежно ким вони скоєні: громадянами України, чи іноземцями. Представник Міжнародного благодійного фонду Шимон Бускіла, який був присутній під час брифінгу, позитивно оцінив роботу правоохоронних органів. Учасники брифінгу звернулись до журналістів відповідально ставитись до висвітлення подій та подавати правдиву інформацію. Також було повідомлено телефон гарячої лінії (5-80-49), на який можна телефонувати в разі виникнення питань щодо охорони громадського порядку.

Виконуючи програму «Будуємо нову Умань», обласна та міська влада спрямовує свої зусилля на покращення благоустрою нашого міста. 21 вересня міський голова Юрій Бодров здійснив виїзд з метою перевірки робіт по асфальтуванню вулиці Інтернаціональної. Міський голова звернув увагу, що нинішнього року виконано великий обсяг робіт на об’єктах благоустрою міста. Відремонтовано асфальтобетонні покриття на проїжджих частинах практично всіх магістральних шляхів Умані. За попередніми розрахунками на асфальтування виділено більше 18 млн. грн. Капітальний та поточний ремонт дорожнього покриття вулиць здійснюється за рахунок коштів міського, обласного та державного бюджетів і дольової участі підприємств та організацій. Юрій Бодров зазначив, що міська влада буде і надалі працювати для уманчан, щоб покращити умови не тільки для автомобілістів, а й для пішоходів. Роботи щодо благоустрою міста будуть продовжуватися відповідно до запланованих заходів.

22 вересня на черговому засіданні виконавчого комітету були розглянуті наступні питання: про встановлення тарифу на послуги з утримання будинку та прибудинкової території для населення ЖБК№11, ЖБК «Машинобудівник-3», КВК-23, про затвердження додаткових зупинок автотранспорту загального користування, про передачу новозбудованих теплогенераторних міської дитячої поліклініки та Уманської лікарні № 2 (психоневрологічного диспансеру) в статутну діяльність УКП «Уманьтеплокомуненерго». Розглянуті заяви громадян з житлово-комунальних питань, внесені зміни в титульний список на ремонт та утримання об’єктів благоустрою та зелених насаджень на 2011 рік, питання про нагородження Почесною грамотою і спільною відзнакою виконкому Уманської міської ради та товариства дружби з зарубіжними країнами «Умань - поріднення» та інші.

23 вересня відбулась нарада на чолі з першим заступником міського голови Володимиром Віблим, на якій розглядалось питання готовності міських служб до прийому паломників хасидів у вересні 2011 року. Керівники служб і структурних підрозділів, причетних до організації та прийому прочан, проінформували про хід підготовки, про укладання угод на оплату додаткових послуг та інші питання. Перший заступник міського голови наголосив на тому, що необхідно зробити все від нас залежне щоб забезпечити права уманчан і комфортні умови їх проживання та створити умови для перебування прочан під час свята – Єврейського Нового року (Рош - Га -Шана).

Двадцять сьомого вересня в міському Будинку культури відбулись урочистості з нагоди Дня працівників освіти. З теплосердечними вітаннями та побажаннями до освітян звернувся міський голова Юрій Іванович Бодров. У своєму виступі він віддав належну шану праці педагогів, їх звершенням та досягненням на освітянській ниві та окреслив перспективи подальшого розвитку освіти міста. Побажав всім міцного здоров'я та довголіття, здійснення найзаповітніших мрій, а також щоб у родинах завжди панували тепло, радість та затишок, відчуття повноти і неповторності життя, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті.
За сумлінну працю кращих педагогічних працівників освітніх закладів міста Юрій Бодров нагородив грамотами, подяками та дипломами.
Справжнім святковим подарунком для педагогів стали виступи вдячних учнів, вихованців та студентів, що вітали своїх наставників запальними танцями та дзвінкоголосими піснями.

З 28 по 29 вересня хасиди з усього світу зустрічали юдейський новий рік - Рош-га-шана - на могилі пророка цадика Нахмана в Умані.
Традиційно тисячі хасидів з різних країн світу приїздять в наше місто, щоб помолитися на могилі свого духовного наставника. Найбільше гостей цьогоріч прибуло з Ізраїлю.
В Умані створено наметове містечко та пункт харчування з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних умов. Останній може забезпечити одночасне харчування восьми тисяч хасидів. Закуплено також нові баки для сміття, техніку для його регулярного вивезення, а задля дотримання правопорядку і цілодобового стеження за ситуацією на вулицях міста збільшено кількість працівників правоохоронних органів та встановлено камери відеоспостереження. Зазделегідь влада міста почала відпрацьовувати усі питання, пов'язані із перебуванням паломників у м. Умань. Зокрема, створено систему реєстрації, яка дає можливість відстежувати кількість прибуваючих. Міський голова Юрій Бодров висловив переконання в тому, що прийняття підготовленого законопроекту про паломництво в Україні врегулює перебування паломників хасидів в м Умані.

29 вересня відбулася зустріч керівництва міста з ветеранами-визволителями, Почесними громадянами м. Умань, нагородженими відзнакою міської ради „ За заслуги перед містом ”, лауреатами державних нагород. Міський голова Юрій Бодров привітав присутніх з Днем міста та урочисто вручив багатодітним матерям нагороди „ Мати-героїня ”, учаснику бойових дій - ювілейну медаль „65 лет Победи в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.” та матеріальну допомогу визволителям міста. Зі словами подяки виступили: визволитель міста Скамський Т.В., почесний громадянин Бебешко П.С, голова міської організації Української спілки учасників війни Вальдман М.А.

Напередодні Дня міста, 30 вересня 2011 р., відбулась офіційна зустріч міського голови Юрія Бодрова з делегаціями поріднених міст.
У вступному слові міський голова Юрій Бодров привітав всіх присутніх зі святом, подякував іноземним гостям за приїзд та бажання розділити спільну радість святкування. Заступник міського голови, голова Товариства дружби з зарубіжними країнами Галина Кучер представила членів делегацій з поріднених міст Гнєзно і Хаапсалу.

За активну участь та значний особистий внесок у справу розширення та зміцнення зв’язків з порідненими містами міський голова разом з Галиною Кучер вручив спільну відзнаку виконкому та міського товариства дружби – нагрудний знак «Умань - поріднення» таким активістам: Павлу Костусяку - директору міського осередку культури м. Гнєзно (Польща), Подзерей Тетяні Євгеніївні - начальнику економічного відділу Уманської міської ради, Мельнику Павлу Івановичу - директору Уманського обласного музичного училища ім. П.Д. Демуцького, Бевз Олександрі Олександрівні – заступнику голови правління ЗАТ ТК «Уманьхліб».
Теплі слова вдячності за гостинність та приємні враження від перебування в Умані лунали з уст радника Президента м. Гнєзно Єжи Стахов’яка (Польща) та заступника мера м.Хаапсалу (Естонія).
Тепла атмосфера зустрічі підтвердила дружні стосунки в напрямку міжнародної співпраці між Уманню та порідненими містами.

30 вересня в Уманському обласному музичному училищі ім. П. Демудського відбувся традиційний Вечір дружби з делегаціями поріднених міст, який щорічно збирає уманчан та іноземних гостей напередодні Дня міста.
Свято розпочалося концертною програмою студентів музичного училища, гостей з м. Тарту (Естонія) та випускників училища.
Після концерту був продемонстрований фільм про співпрацю Уманського міського Товариства дружби з зарубіжними країнами, в якому було представлено сюжети про обмін делегаціями в галузі освіти та культури.

З вітальним словом звернулась до присутніх голова Товариства дружби з зарубіжними країнами Галина Кучер, яка представила іноземні делегації з Гнєзно та Курніка (Польща) і Хаапсалу (Естонія).
Радник Президента м. Гнєзно, голова Товариства поріднення Єжі Стахов’як та начальник відділу культури Тетяна Гейко підписали Договір про співпрацю між відділами культури м. Умань (Україна) та м. Гнєзно (Польща). Святкова атмосфера вечора приємно торкнулась душі всіх присутніх, залишивши гарні враження про чудову справу поріднення.

1 жовтня з нагоди відзначення Дня міста відбулась урочиста хода трудових, студентських та учнівських колективів підприємств, установ, організацій, навчальних закладів міста. Зі словами вітання до уманчан звернулись: міський голова Юрій Бодров, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Корнієнко Василь Іванович, голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко, Доктор філософії, професор, директор науково-методичного центру аграрної освіти Міністерства аграрної політики та продовольства України Іщенко Тетяна Дем’янівна, Депутат Черкаської обласної ради від партії Регіонів Крохмаль Андрій Аркадійович, Радник президента м. Гнєзно, голова Товариства поріднення м. Гнєзно Єжі Стахов’як.

Кращим уманчанам були вручені міські відзнаки: «Почесний громадянин міста», «Меценат міста», «Кращий за професією», були вшановані шлюбні пари і 500-ий новонароджений уманчанин, яких також привітав міський голова та вручив цінні подарунки. На алеях центрального міського парку було організовано виставку товарів підприємств, установ, організацій Умані, проведено низку спортивних, культурно-масових заходів. Завершились урочистості святковим гала-концертом учасників фестивалю «Софіївські зорі» та феєрверком.

5 жовтня міський голова Юрій Бодров провів нараду з питань ліквідації стихійної торгівлі, за участю заступників Петра Паєвського, Максима Полякова, керівників торгового відділу, управління архітектури, міліції, податкової інспекції, СЕС та власників міських ринків. Обговорювалися питання продовження ліквідації несанкціонованої торгівлі та впорядкування малих архітектурних форм. За підсумками наради були дані доручення.

6 жовтня відбувся День керівника на чолі з міським головою Юрієм Бодровим. Розглядалися питання виконання програми економічного та соціального розвитку міста у вересні 2011 року; підготовки підприємств і організацій міста до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років; підсумки відзначення Дня міста, проведення Всеукраїнського фестивалю «Софіївські зорі»; підсумки організації прийому паломників – хасидів тощо.
7 жовтня міський голова Юрій Бодров провів нараду, на якій були підведені підсумки прийому паломників-хасидів, які щороку прибувають на могилу Цадика Нахмана в Умані.
Заступник міського голови Петро Паєвський детально проаналізував хід та організацію прийому прочан в цьому році.
Міський голова відзначив, що за останній рік Черкаська ОДА та її голова Сергій Тулуб доклали значних зусиль, щоб створити гідні умови для прийому брацлавських хасидів. На нараді також йшлася мова про подальшу розбудову інфраструктури Умані.

10 жовтня перший заступник міського голови Володимир Віблий провів прийом громадян з особистих питань. На прийом звернулося 11 мешканців міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання, а також надання матеріальної допомоги, узаконення добудови, встановлення дорожнього знаку та інші. На окремі питання заступником міського голови були дані роз’яснення, виконання інших було взято на контроль.

11 жовтня відбулася Х звітно-виборча конференція Уманської міської організації ветеранів війни та праці.
Конференцію відкрив голова міської організації Анатолій Ходан. Учасники заслухали звіт про роботу ради ветеранів міста, окреслили основні завдання на найближчий період та обрали делегатів на обласну конференцію. Головою міської організації обрали Анатолія Ходана. Члени організації подякували місцевим органам виконавчої влади та місцевого самоврядування за постійну підтримку й турботу, а також відзначили тісну співпрацю та взаєморозуміння з органами соціального забезпечення та медичними установами.
За вагомий внесок у патріотичне виховання молоді, добрі розумні справи, активну громадську позицію та участь у розбудові рідного міста ветеранам було вручено грамоти та подяки.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua