Прем’єр-міністр України у м. Умані (відео)

Новости города

На свято Покрови Черкащину відвідав Прем’єр-міністр України Микола Азаров. У ході візиту до м. Умані Микола Янович спільно з головою облдержадміністрації, Героєм України Сергієм Тулубом узяв участь у молебні у Свято-Успенському Соборі, завітали до місцевої жительки Ольги Друзгальської, відвідали загальноосвітню школу й міську лікарню, встигли помилувалися відомим дендрологічним парком «Софіївка».

Приємним і несподіваним виявився візит високоповажних гостей на вул. Шмідта, 2, де мешкає вихователька дитячого садка, пенсіонерка Ольга Друзгальська, котра дивом уціліла від репресій 1941 р. під час фашистської окупації. Ольга Андріївна народилась 30 червня 1939 року в м. Тальному, що на Черкащині, тоді вона мала ім’я Ніна Левенберг. Улітку 1941 року під час чергової акції фашистів - знищення населення єврейської національності - Ніну разом із її матір’ю Цілею Левенберг і бабусею розстріляли на білаському полі поблизу Тального. Мати закрила своїм тілом дівчинку, врятувавши їй життя. Два вцілілі хлопчики витягли дівчинку з-під мертвих тіл і допомогли втекти до лісу, де Ніну підібрала дружина поліцая Євдокія Клембещук, а потім передала її бездітній сім’ї Василькових. Андрій Васильович і Марія Іванівна у страхові, постійно ризикуючи життям, переховували єврейську дівчинку в себе до кінця війни. Прийомні батьки назвали донечку Олею, дали своє прізвище й оточили батьківською любов’ю.

До Ольги Андріївни Микола Азаров завітав не з порожніми руками: власним коштом Прем’єр-міністра було придбано сучасний холодильник та путівку до Держави Ізраїль. Крім того, міська рада цього року впорядкувала будинок та прибудинкову територію.

«Цього року ми відзначаємо 70-у річницю трагедії Бабиного Яру. Розстріл біля м. Тального – це схожий випадок, який ілюструє жорстокість фашизму. Сьогодні ми докладаємо значних зусиль для вшанування пам’яті радянських воїнів і жертв війни», - наголосив Микола Азаров.

Далі Прем’єр-міністр Микола Азаров завітав до загальноосвітньої школи № 11, де позапланово перевірив готовність до опалювального сезону.

«Загалом школа належно підготувалася до опалювального сезону: опалення ввімкнене, котельня сьогодні запрацювала й у школі тепло», - констатував Микола Азаров.

Директор школи Володимир Сокирський поінформував Прем’єр-міністра, що навчальний заклад повністю забезпечений підручниками та висловив побажання щодо збільшення кількості комп’ютерних класів, розширення бібліотеки. «Ця звичайна районна школа підключена до інтернету, прекрасно забезпечена усім навчальним обладнанням, і мені надзвичайно приємно, що та робота, яка проводилась керівництвом області і керівництвом міста, була успішно проведена».

Як зазначив у ході зустрічі голова облдержадміністрації, до опалювального сезону 2011-2012 стовідсотково підготовлено 676 шкіл і 422 дитячі садки.

Далі Микола Янович відвідав Уманську міську лікарню, в якій поспілкувався з керівництвом і працівниками. «За рік слід провести реконструкцію й модернізацію уманської лікарні, щоб вона відповідала найсучаснішим світовим зразкам», - зазначив Микола Азаров.

Він наголосив, що в контексті реформування медичної галузі на базі Уманської міської лікарні буде створено найсучаснішу медичну клініку. «Надзвичайно важливо, щоб люди відчували поліпшення якості лікування з урахуванням найсучасніших світових медичних технологій», - акцентував Прем’єр-міністр України.

Під час відвідання Національного дендрологічного парку України «Софіївка» Прем’єр-міністр разом з головою облдержадміністрації посадив дуб, нагородив грамотою Кабінету Міністрів «За визначний внесок у розвиток паркового мистецтва» директора парку Івана Косенка, і в ході спілкування з журналістами вислухав пропозиції щодо розбудови туристичної інфраструктури Умані, зокрема виділення додаткових земельних ресурсів для парку «Софіївка», щоб збудувати готелі, налагодити транспортний зв’язок. Також керівництво Черкаської області внесло пропозицію щодо будівництва пасажирського аеропорту в Умані, який сприятиме розвитку туристичної галузі.

Микола Азаров підтримав ініціативу й пообіцяв, що Уряд розгляне це питання.

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=3906

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________