Громадський порядок в Умані забезпечено на «відмінно»

Новости города

Це вже стало традицією, що кожного року, восени, до міста Умань приїжджають паломники хасиди майже з усього світу. Вони їдуть вклонитися могилі свого духовного лідера цадика Нахмана та відмітити тут за релігійними канонами основне релігійне свято РОШ-ГА-ШАНА (Новий рік за іудейським календарем). Невеличке місто на Черкащині на певний час перетворюється на своєрідну хасидську Мекку – люди в чорному, незвичному для нас одязі у великих крислатих капелюхах з довгими випещеними пейсами, заполоняють вулиці міста, моляться, на ходу читають Тору, співають релігійних пісень. Цього року в Умані знаходились паломники з 24 країн світу, їх було майже 30 тисяч! Черкаським правоохоронцям припало на цей час чимало роботи по забезпеченню громадського порядку на вулицях міста і саме на місці паломництва – району поховання цадика Нахмана.

Кожного року згідно розпорядження МВС України громадський порядок в Умані забезпечує зведений загін співробітників міськрайвідділів області та підрозділів УМВС, яким вже котрий рік керує заступник начальника УМВС України в Черкаській області начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Іван Григорович Корсун. І цього року зведений загін в кількості 446 працівників міліції з честю виконав своє завдання - скоєння правопорушень під час перебування паломників-хасидів на Уманщині допущено не було. Окрім співробітників черкаської міліції до охоронт громадського порядку були залучені вибухотехніки та кінологи з інших областей - Вінницької, Полтавської, Одеської. Також допомагали нашим правоохоронцям і ізраїльські поліцейські, які врегульовували правово-цивільні відносини між паломниками-хасидами та уманчанами, надавали консультаційно - правову допомогу.

До охорони громадського порядку під час перебування на Уманщині паломників-хасидів були задіяні всі служби, які працювали злагоджено і скоординовано - це працівники ППС, дільничні інспектори міліції, працівники карного розшуку та слідства, БНОН, УДСБЕЗ, ВКМСН, ДАІ. Маючи сучасне обладнання та спеціально дресированих собак на пошук вибухонебезпечних предметів, вибухотехніки несли службу біля пропускних пунктів та на самій могилі, охороняти яку в цей час було довірено найдосвідченішим міліціонерам – бійцям спецпідрозділу “Беркут”.

Люди у формі працювали позмінно по 12 годин на добу, охороняючи правопорядок та згладжуючи всі викаючі конфлікти, і саме завдяки їм цей загальний хаос перетворювався у звичайний планомірний рух. Вже традиційними стали зустрічі керівництва загону з журналістами. Напередодні свята було проведено прес-конференцію з представниками ЗМІ де на численні запитання журналістів про охорону громадського порядку в місті Умань відповіли командир зведеного загону полковник міліції Іван Григорович Корсун, начальник міськвідділу Борис Павлович Сухецький, не обійшли питаннями журналісти і представників правоохоронних органів Ізраїлю.

В найвідповідальніший період несення зведеним загоном служби до Умані виїжджав начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Володимирович Дерновий. Начальник УМВС особисто знайомився зі станом охорони громадського порядку в місті та на місцях проведення культових обрядів паломниками-хасидами, відвідував культові святині хасидів, зустрівся з релігійними діячами іудейської общини брацлавських хасидів та вирішував з ними ряд важливих робочих питань.

З великою відповідальністю, яка лягла на плечі міліціонерів, які прибули до Умані для несення служби з охорони громадського порядку, правоохоронці справилися на «відмінно»: вони на ділі довели свій професіоналізм, працювали чітко і злагоджено, зробили все, щоб забезпечити порядок і спокій в місті та надати допомогу уманчанам належним чином прийняти гостей. Зведений загін з честю виконав покладені на нього завдання. Громадський порядок та безпеку було забезпечено на всі сто відсотків. Зустрівши Новий рік за іудейським календарем паломники почали роз’їжджатись по домівках і тут за порядком не допускаючи хаосу та правопорушень, слідкували працівники паспортної служби, беркутівці, вибухотехніки та працівники ДАІ. На даний момент майже всі паломники, без пригод відбули з Умані.

На урочистому шикуванні зі словами вдячності за бездоганну службу виступив начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Володимирович Дерновий. Перед особовим складом зачитали святковий наказ і генерал особисто вручив кращим працівникам відзнаки в службі, грамоти та подарунки, а 29 працівників міліції урочисто отримали від начальника УМВС новенькі погони з нагоди присвоєння їм чергових спеціальних звань. Подякував за допомогу місту під час перебування тут брацлавських хасидів-паломників і міський голова, Юрій Бодров, який також вручив кращим правоохоронцям цінні подарунки. Завершивши свою нелегку місію, стомлені, але задоволені своєю роботою, бійці зведеного загону повернулися додому, залишивши охороняти спокій міста своїм уманським колегам.

СЗГ УМВС України в Черкаській області
http://cgz.ck.ua/news/792-gromadskij-poryadok-v-misti-uman-pid-chas.html