Черкащину відвідала офіційна делегація Держави Ізраїль

Новости города

Tulub and Israeli

20 вересня в м. Умань відбулася зустріч голови облдержадміністрації, Героя України Сергія Тулуба з офіційною делегацією Держави Ізраїль. На Черкащину завітали Віце-прем’єр-міністр, Міністр внутрішніх справ Держави Ізраїль Еліяху Ішай, Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Ель, Глава адміністрації Міністра Давід Шитріт, директор управління з питань перепису населення Міністерства внутрішніх справ Бен Амі Амнон Меір, представник управління по боротьбі з тероризмом Міністерства внутрішніх справ Азулай Яков, інші високопосадові особи Держави Ізраїль.

«Мені надзвичайно приємно в цю осінню пору вітати Вас на Черкаській землі, на Уманщині. Кожен куточок Черкащини - представлений своєю унікальною флорою. А Національний дендрологічний парк «Софіївка» - це, без перебільшення, рукотворна перлина краю, в чому ви мали можливість переконатися. Ми концентруємо нашу увагу на розвитку туристичної галузі, що в свою чергу накладає на нас певні зобов'язання і вимагає додаткових зусиль, у тому числі і щодо забезпечення безпеки туристів. Ми сподіваємося, що сьогодні ми всебічно обговоримо найбільш актуальні для обох країн питання, розширимо межі нашої взаємодії і співробітництва в галузі безпеки та охорони правопорядку», - наголосив Сергій Тулуб.

Так історично склалося, що саме на Черкащині, в невеликому, але старовинному історичному містечку Умань в проповідях і молитвах провів свої останні роки засновник брацлавського хасидизму Цадик Нахман.

Саме сюди, на могилу духовного наставника, щорічно приїжджають десятки тисяч прочан - брацлавських хасидів. У минулому році Умань відвідали 24 тисячі осіб з 23 країн світу, велика частина яких - громадяни Ізраїлю.

В ході двостороннього обговорення сторони розглянули питання, що стосувалися розробки і запровадження системи громадської безпеки під час масових заходів, пов’язаних зі святкуванням іудейського Нового Року Рош-Га-Шана, а також налагодження тісних двосторонніх зв'язків з Міністерством внутрішніх справ Держави Ізраїль у питаннях розробки спільних програм навчання, обміну досвідом і технологіями, які спрямовані на попередження тероризму, правопорушень і прояви інших загроз громадському порядку.

Для забезпечення правопорядку під час масового паломництва з числа співробітників апарату управління стройових підрозділів УМВС Черкащини сформований зведений загін у кількості 448 осіб. Створений резерв із співробітників Роти міліції особливого призначення «Беркут» у складі 36 осіб, які безпосередньо будуть знаходитися в місцях проведення масових заходів.

Крім того, будуть задіяні близько 30 співробітників громадських формувань міста Умань.

Представники іноземної делегації повідомили, що Державою Ізраїль накопичено безцінний досвід з порятунку постраждалих в ході військових дій, терактів і стихійних лих, який отримав світове визнання. У країні діє розгалужена і злагоджена система військових і громадянських рятувальних формувань. Разом з регулярними військовими пошуково-рятувальними підрозділами, в Ізраїлі діє маса волонтерських цивільних формувань, завжди готових прийти на допомогу постраждалим у катастрофах і терактах. У волонтерських рятувальних формуваннях добровільно беруть участь сотні тисяч ізраїльтян. «Ми пропонуємо об’єднати досвід двох систем правопорядку для ефективнішої боротьби із заворушеннями та забезпечення громадської безпеки», - зазначив Віце-прем’єр-міністр, Міністр внутрішніх справ Держави Ізраїль Еліяху Ішай

Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=3820