Сергій Тулуб взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань

Новости города

Цьогорічний святковий День знань став незабутнім для педагогічного колективу та студентів Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини. З особливим хвилюванням чекали на урочистий момент першокурсники, адже сьогодні вони отримали свої студентські квитки та розпочали захоплюючий шлях до обраної професії. На свято завітав голова облдержадміністрації, Герой України Сергій Тулуб у супроводі обласних та місцевих керівників, а також меценатів та партнерів університету.

«Перше вересня – це особливий день для Вас, шановні першокурсники. Адже у Вашому житті розпочався новий період – період самостійного життя.

Ви зробили важливий крок у своєму життєтворенні – обрали майбутню професію. Саме із нею Ви сьогодні пов`язуєте своє становлення як особистості, власне кар`єрне зростання, зрештою, успішну самореалізацію в суспільстві. Ви обрали найблагороднішу і найпотрібнішу у всі часи професію вчителя. Тож від рівня здобутих Вами знань, умінь і навичок великою мірою буде залежати, як розвиватиметься Україна через десять, двадцять і через сто років. Які результати, новітні технології, духовні напрацювання матиме Черкащина в економічній, соціальній і культурній сферах.

Переконаний – майбутнє краю Богдана і Тараса у Ваших руках. Адже Ви обрали для здобуття вищої освіти один з провідних навчальних закладів – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. Цей університет зробив величезний внесок у розбудову нашої молодої держави: підготував за роки незалежності майже 35 тисяч спеціалістів, 160 докторів та кандидатів наук.

Саме завдяки нашій спільній праці, відповідальності за доручену справу, наполегливості й послідовності у досягненні цілей вже сьогодні формується майбутнє нашої країни», – такими теплими словами привітав першокурсників Сергій Тулуб.

А яке ж свято без подарунків? Відсьогодні, за сприяння голови облдержадміністрації, майбутні фахівці готуватимуться до лекційних та семінарських занять у новому сучасному комп’ютерному центрі, крім того очільник області вручив цінні подарунки кращим студентам та викладачам університету.

Церемонія посвяти першокурсників закінчилася передачею від майбутніх випускників першокурсникам символічного ключа від університету та студентського квитка, урочистою клятвою та виконанням традиційного студентського гімну «Gaudeamus».

Далі гості ознайомилися з матеріально-технічною базою, напрямами діяльності та досягненнями університету. Навчально-матеріальна база університету включає 5 навчально-лабораторних корпусів, навчальні майстерні, 2 студентські гуртожитки, агробіостанцію, наукову бібліотеку, 3 читальні зали для студентів, викладачів та аспірантів, 11 комп’ютерних класів, 3 лінгафонні кабінети, 2 студентські їдальні, спортивний комплекс.

У науковій інфраструктурі університету діють 4 науково-дослідні інститути, 3 науково-дослідних центри подвійного підпорядкування (АПН, НАН та МОН України), 20 науково-дослідних лабораторій, 7 регіональних науково-методичних центрів, ряд наукових шкіл; функціонує аспірантура і докторантура.

Щороку на базі університету проводяться міжнародні та всеукраїнські конференції. У соціально-культурній структурі університету функціонують студентський клуб, спортклуб, музей історії навчального закладу, літературна студія імені П.Бажана, студентський театр, випускається газета «Педагогічні вісті». Дев’ять художніх творчих колективів мають почесне звання «Народний».

Навчальний рік для студентів-економістів розпочався з лекції доктора технічних наук, професора Сергія Тулуба на тему «Соціально-економічний розвиток Черкащини». Після виступу лектора розпочалося жваве обговорення. Студенти, скориставшись можливістю поспілкуватись з очільником області, ставили найрізноманітніші питання: від суто професійних до особистих. Запитували і про роботу з Президентом та його програми, і про Кабінет Міністрів, і про студентські роки Сергія Борисовича. Насамкінець, голові облдержадміністрації присвоїли звання почесного професора університету.

На базі вищого навчального закладу, разом з педагогічним колективом, очільник області відкрив бізнес-інкубатор та юридичну клініку, які створено з метою формування сприятливих умов для реалізації підприємницьких ідей та бізнес-проектів, пошуку спонсорів та інвесторів, забезпечення комерціалізації науково-дослідних робіт. Цей осередок буде своєрідним порадником молодим бізнесменам та науковцям: тут вони зможуть отримати консультацію та практичну допомогу при плануванні власної справи, вивчити досконально маркетинг, розширити свої знання у сфері господарських відносин.

Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=3763