Новини Умані: 12 липня - 4 серпня 2011 року

Новости города

12 липня відбулася нарада робочої групи з питань забезпечення паломництва хасидів до могили цадика Нахмана в м. Умані у вересні 2011 року. Участь взяли заступник голови Черкаської обласної ради Василь Касьян, міський голова Юрій Бодров, заступник міського голови Петро Паєвський, керівники відповідних органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади, представники громадських організацій та засоби масової інформації. За підсумками наради були дані доручення, що взяті на контроль

13 липня в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок» відбулася зустріч міського голови Бодрова Ю. І., начальника управління праці та соціального захисту населення Кучер Г. М. та голови міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Чорної В.А. з дітьми-інвалідами та їх батьками. На зустрічі трьом дітям з особливими потребами було вручено технічні засоби реабілітації: стіл ігровий, стійка-парта, ходунки-рамки та обговорено проблеми маломобільних груп населення.

14 липня на чолі з міським головою Юрієм Бодровим відбулось засідання виконавчого комітету, на якому були ухвалені тарифи на послуги з утримання будинку та прибудинкової території ОСББ «Софія-Умань» для населення, затверджено Тимчасовий порядок надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки, погоджено розташування об’єктів будівництва та прийняття їх в експлуатацію, зареєстровано Уманську міську громадську організацію «Центр інноваційних стратегій» та інші питання.

25 липня перший заступник міського голови Володимир Віблий провів прийом громадян з особистих питань, на який звернулись 22 мешканця міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання, проблеми землевпорядкування, ремонт будинку, самовільне будівництво, надання матеріальної допомоги.
На усі звернення давалися вичерпні відповіді, а з низки питань були дані доручення керівникам відповідних служб та взяті на контроль для подальшого їх розв’язання.

28 липня на черговому засіданні виконавчого комітету розглядались питання: про підсумки економічного і соціального розвитку міста та виконання міського бюджету за І півріччя 2011 року у контексті реалізації програми «Будуємо нову Умань»; про виведення тарифу на вивезення побутових відходів з послуг на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для мешканців будинків РЕУ міста; про затвердження тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення; про реєстрацію громадської організації «Народна пам'ять Уманщини» та інші.

29 липня відбулась чергова нарада робочої групи з питань забезпечення паломництва хасидів до могили цадика Нахмана в м. Умані у 2011році. Нараду вів заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Тимошенко. Під час роботи розглядались питання щодо роботи постійно діючих постів МВСУ та Товариства Червоного Хреста України в період масового паломництва; організації реєстрації паломників; ремонту доріг центральної частини міста; закупівлі камер відеоспостережень відеосистеми «Зонд»; забезпечення належних санітарно - технічних умов; забезпечення дотримання чинного законодавства з питання будівництва в районі компактного розселення паломників та інші. За наслідками наради були дані доручення відповідним структурним підрозділам, причетним до прийому хасидів.

29 липня під головуванням першого заступника міського голови Віблого В.М. відбулось чергове засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. В роботі комісії взяли участь представники прокуратури, засобів масової інформації.
За попередніми даними статистики станом на 01.07.2011 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту становила 368,1 тис. грн. Борг мав місце на одному економічно активному підприємстві (ДП «Рубін» - 258,3 тис. грн.) та на одному підприємстві, щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство (ДП "Уманський лікеро-горілчаний завод" – 109,8 тис. грн.).
На засідання запрошувались керівники підприємств та приватні підприємці, які мали заборгованість з виплати заробітної плати та зі сплати внесків до Пенсійного фонду, а також керівники підприємств, які нараховують заробітну плату нижчу встановленого законодавством мінімального розміру.

30 липня в Умані відбувся мітинг пам’яті у зв’язку з 70 роковинами з дня поховання жертв політичних репресій – розстріляних у липні 1941 року в'язнів уманської тюрми. У вшануванні взяли участь представники влади та родичі розстріляних в’язнів «Чортківського етапу» з міста Тернопіль. Були покладені вінки та квіти до меморіального комплексу жертвам політичних репресій та відправлено панахиду.

4 серпня відбувся День керівника на чолі з першим заступником міського голови Володимиром Віблим. Розглядалися питання виконання програми економічного та соціального розвитку міста в липні 2011 року; підготовки та проведення в місті 20-тої річниці незалежності України; підготовки житлового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 та стан розрахунків за спожиті енергоносії тощо.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua