Підготовка до прийому паломників-хасидів в Умані триває

Новости города

Про це йшлося на нещодавній нараді робочої групи з питань забезпечення паломництва хасидів до могили цадика Нахмана у вересні 2011 року, яка відбулася в м. Умані під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Тимошенка. Це засідання відбулося за участізаступника міського голови Петра Паєвського, керівників відповідних органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади, представників громадських організацій та засобів масової інформації.

Про хід підготовки до прийому паломників хасидів у м.Умані у вересні 2011 р. поінформував учасників зібрання заступник міського голови Петро Паєвський. Він, зокрема, доповів, що за дорученням голови обласної державної адміністрації розроблено план прийому паломників у вересні 2011 року. Відповідно до цього документу здійснено аналіз місць розселення хасидів. У нинішньому році місто може забезпечити прийом до 30 тис. паломників (12 тис. в приватному секторі; 8 тис. – багатоповерхівках; 5 тис. – наметових містечках; 5 тис. – місцевих готелях та приміщенні заводу «Мегомметр»). Визначено місця розміщення пунктів харчування паломників, які встановлено за адресами: Пушкіна 21, 43, 24, 56. Розроблено розрахунки на встановлення додаткових контейнерів для сміття.

Під час святкування працюватиме дві бригади швидкої допомоги. Зарезервовано певну кількість місць в міській лікарні.

Петро Паєвський також довів до відома учасників наради, що для забезпечення охорони правопорядку буде задіяно близько 430 співробітників МВС, у т.ч. й кінологічна служба. У стадії вирішення перебуває й кілька інших питань.

Інформацію заступника міського голови м.Умані Петра Паєвського доповнили та висловили ряд слушних зауважень інші представники влади та громадськості.

Підбиваючи підсумок наради, заступник голови облдержадміністрації Юрій Тимошенко звернув увагу на необхідність тісної співпраці представників Міжнародного благодійного фонду з усіма відповідними службами.

Юрій Васильович наголосив, що необхідно зробити все, щоб захистити конституційні права уманчан і забезпечити прийом хасидів на належному рівні.

Заступник голови облдержадміністрації дав ряд доручень: облаштувати діючі пости МВСУ в районі компактного проживання паломників; створити черговий пост Товариства «Червоного Хреста України»; знайти приміщення для координаційного центру по роботі з паломниками-хасидами «Шолом»; здійснити ремонт доріг, зокрема, вул. Пушкіна та прилеглих до неї вулиць; поставити додаткові баки для сміття та покращення прибирання в місті; встановити лічильники на воду по вул. Пушкіна.

Планується також встановлення приладів відеоспостереження в даному мікрорайоні. А з метою безпеки громадян на час масового паломництва передбачено врегулювати в рамках чинного законодавства обмеження руху транспорту по вул. Бєлінського.

Юрій Тимошенко доручив також взяти на контроль процес узаконення самовільно збудованих хасидами об’єктів.
Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=3247