Вшануванням пам"яті двічі Героя CPCP, генерала Армії І.Д.Черняховського

Наша память

in memory of Chernyakhovsky

Із вшануванням пам"яті героїчного сина Уманщини до присутніх звернувся перший заступник голови райдержадміністрації Олег Михайлович:

- У сузір"ї визначних синів і дочок України справді грандіозною є постать двічі Героя Радянського Союзу, генерала Армії І.Д.Черняховського. Особливо приємно, що його народила саме Оксанинська земля, яка здавна позначена багатьма визначними подіями. Історію творять мільйони, і лише одиниці стають народними героями. Яскравою зіркою пронеслась фронтами Великої Вітчизняної війни слава нашого земляка, розкрилися найхарактерніші риси його військового мистецтва.

Про видатного полководця та значення його яскравої особистості в історії Уманського краю, України та за її межами говорили заступник голови районної ради Валентина Швець, голова обласної ради ветеранів Володимир Веретельник, заступник командира гарнізону з виховної роботи військової частини Ігор Білан.

Урочистим маршем пройшли перед учасниками заходу військовослужбовці та техніка військових частин Уманщини. Покладено вінки та квіти до погруддя І.Д.Черняховського на території села та в музеї. Покладання супроводжувалось урочистим салютом.

Для ветеранів та всіх учасників святкового мітингу працівниками районного Центру культури та дозвілля, Бабанської дитячої музичної школи, Ладижинської загальноосвітньої школи та за участю вокального дуету з села Паланка організовано концертну програму. Супроводжував захід духовий оркестр з села Іванівка під керівництвом Григорія Омельчука. Також всі бажаючі мали змогу відвідати музей І.Д.Черняховського.

У мітингу взяли участь селищний та сільські голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, регіональних підрозділів Міністерств і відомств, підприємств, голова районної та міської ветеранських організацій, депутати районної ради, голови первинних ветеранських організацій, військовослужбовці військової частини А-3024, громадсько-політичний актив району, жителі району, ЗМІ.

http://www.umanrda.gov.ua/view_information.php?id=199

сайт районної державної адміністрації