Перша ліга. «Енергетик» використав свій шанс

Спорт

У середу, 15 червня, в Умані відбувся другий матч «Umbro плей-офф» за місце у першій лізі, за підсумками якого «Енергетик» відстояв своє право виступати у цьому дивізіоні в наступному сезоні.

«Суми» вже продемонстрували своє бажання підвищитися у класі, обігравши в першому матчі «Umbro плей-офф» іншого представника другої ліги, що посів у своїй групі друге місце − «Полтаву» (2:0). Аби здобути путівку до першої ліги підопічним Ігоря Жабченка залишалося зробити один крок − здобути перемогу в двобої з «Енергетиком», що посів 15-е місце у першій лізі.

Із перших хвилин поєдинку на стадіоні «Іллічівець-Умань» розгорнулася запекла боротьба. Утім, поступово «Енергетику» вдалося відтиснути сумчан від своїх воріт та захопити ігрову ініціативу, яку футболісти з Бурштина втілили в гол на 20-й хвилині. Після розіграшу кутового Дмитро Гордієнко влучним ударом вивів свою команду вперед. «Суми» ще до перерви намагалися відігратися, але їх зусилля бажаного результату не принесли.

У другому таймі команди не стали збавляти темп і продовжували грати на високих швидкостях. Найгарячішими виявилися останні 10 хвилин матчу. Підопічні Жабченка влаштували справжній штурм воріт бурштинців, але на 83-й хвилині сумчани спочатку втратили основного голкіпера Олександра Бабака, який рятуючи ворота під час контратаки суперника зазнав ушкодження, а трохи згодом і зовсім залишилися у меншості. За другу жовту картку поле залишив Олег Котелюх.

Навіть за таких обставин «Суми» зберігали шанси хоча б перевести гру в овертайм, але вже у компенсований час усі питання стосовно переможця двобою зняв Роман Барчук. Нападник «Енергетика» вийшов на побачення з голкіпером і, обігравши свого опонента, пробив у порожні ворота. Таким чином, бурштинці відстояли своє право виступати у першій лізі в наступному сезоні.

http://www.ffu.org.ua/ukr/tournaments/first_liga/8065/