Новини Умані: 9 квітня - 21 квітня 2011 року

Новости города

9 квітня в міському Будинку культури відбулося регіональне свято «Грай, музико моя!», в якому взяли участь оркестри українських народних інструментів, ансамблі народної музики, інструментальні ансамблі, духові оркестри, джазові ансамблі - всього 11 колективів із Уманського, Жашківського, Катеринопільського, Маньківського та Христинівського районів та міста Умані.

11 квітня відбулась чергова 5 сесія міської ради VІ скликання, на якій було розглянуто ряд питань, серед яких:

виконання показників Програми економічного і соціального розвитку міста за 2010 рік;
звіт про виконання міського бюджету за 2010 рік;
затвердження тарифів на основні платні медичні послуги, які надаються лікувально-профілактичними закладами охорони здоров'я міста та на послуги з вивезення побутових відходів;
реорганізація Уманської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів ім. Ю.О.Гагаріна Уманської міської ради Черкаської області;
продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення та ін.
Також було затверджено наступні міські програми:
Програма дій щодо поліпшення медичного обслуговування та соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та дітей-чорнобильців на 2011-2013 роки; Програма оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2011-2015 роки; Програма підтримки діяльності КП "Уманська міська дирекція кіновідеомережі" на 2011-2015 роки; Програма "Цукровий діабет" на 2011-2015 роки; Програма "Забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД" на 2011-2014 роки.

12 квітня в приміщенні Дитячої школи мистецтв відбувся концерт з нагоди Дня космонавтики. Концерт підготувала колишня учениця школи Прокулевич Надія – студентка вокально-хорового відділу Уманського обласного училища ім. П.Демуцького.

13 квітня міський голова Юрій Бодров відвідав денний стаціонар міської лікарні, та провів нараду з проблемних питань медичної галузі міста за участю заступника міського голови Петра Паєвського, начальника відділу охорони здоров'я міської ради Сергія Токунова, головного лікаря Уманської міської лікарні Валерія Мироненка.

Одне із важливих питань місцевого господарства розглядалося на черговому засіданні виконкому Уманської міської ради 14 квітня - підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2011-2012 років та заходи з підготовки підприємств і організацій до роботи в цей період. З об'ємною інформацією виступив перший заступник міського голови Володимир Віблий. Також по підсумкам та перспективам на наступний рік доповіли керівники підприємств: Вячеслав Коваль (КП "Уманьтеплокомуненерго"), Сергій Клочко (Уманські енергомережі), Володимир Рязанов (відділ житлового господарства), Станіслав Марков (КП "Уманський водоканал").

На виконання Указу Президента України «Про удосконалення діяльності органів виконавчої влади з питань інформування населення» та з метою оперативного інформування населення про процеси, які відбуваються в державі та регіоні, в місті 20 квітня був проведений «Інформаційний день» на тему: «Щорічне Послання Президента України до Верховної Ради України». В рамках проведення «Інформаційного дня» міський голова Юрій Бодров зустрівся з працівниками комунального підприємства «Комунальник». Під час зустрічі йшлося про основні напрями програми дій Президента України в економічній та гуманітарній сферах, у внутрішній та зовнішній політиці держави. Також міський голова ознайомився зі станом справ на підприємстві та подякував колективу за щоденну сумлінну роботу.

21 квітня під головуванням заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер відбулось засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 25-тих роковин Чорнобильської катастрофи. В засіданні взяли участь начальник управління Пенсійного Фонду України в м. Умань, начальники відділів міської ради та виконавчого комітету, голова та активісти міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».
Обговорювались актуальні питання підготовки та відзначення 25-тих роковин Чорнобильської катастрофи, надання соціальних та медичних послуг (зубопротезування, забезпечення медикаментами) та визначені шляхи вирішення проблемних питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua