Розвиток туризму на Уманщині

Туристам

4 травня голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко за участю свого першого заступника Олега Кожем’яка, керівників відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації провів зустріч з представниками районної громадської організації сприяння розвитку зеленого туризму „Зелений світ” та викладачами Уманського державного педагогічного університету імені П.Тичини. Під час зустрічі обговорено питання щодо розвитку сільського зеленого туризму в районі.

Відзначено, що Уманщина багата на різноманітні туристичні маршрути: «Долина святого Миколая Чудотворця» (невідомі сліди на камені), діючий з 1825 року старовинний млин, 3 ботанічні заповідники (Собківський, Степківський, Юрківський), ботанічний заказник „Журбанка” у Ятранівці.

Акцентовано увагу на організації тематичних екскурсій, проведенні майстер-класів з виготовлення гончарних виробів, ляльок-мотанок, лозоплетіння. Окреслено шляхи співпраці на перспективу та визначено конкретні завдання щодо створення нових екскурсійних маршрутів в районі.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики
Уманської райдержадміністрації
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=3170