Засідання оргкомітету з підготовки відзначення 66-ї річниці Перемоги

Светлый праздник - День Победы

Днями голова Уманської районної державної адміністрації Анатолій Петренко провів засідання оргкомітету з підготовки та відзначення в районі 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Відкриваючи засідання, керівник району відзначив, що у кожному населеному пункті Уманщини про події Великої Вітчизняної війни нагадують Обеліски Слави, пам’ятні знаки, братські могили, шкільні музеї і кімнати бойової слави – «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».
Оргкомітет з підготовки та відзначення 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років затвердив план заходів, які будуть проведені в районі з метою вшанування ветеранів та посилення їх соціального захисту. Зокрема, планом заходів передбачено проведення 7 травня у селі Городецьке районних урочистостей, святкового концерту за участю місцевих творчих колективів та відкриття Меморіального комплексу Слави.

Крім того, в усіх населених пунктах району 9 травня відбудуться мітинги-реквієми та покладання вінків і квітів до пам’ятників, присвяченим подіям Великої Вітчизняної війни. Замайорять квіти біля погруддя двічі Героя Радянського Союзу, уродженця села Оксанина І.Д.Черняховського, стели генерал-лейтенанта, військового дипломата періоду Другої світової війни, Героя України К.М.Дерев’янка – уродженця села Косенівка, пам’ятного знака Героя Радянського Союзу Д.Т.Левченка у Посухівці, пам’ятника Героя Радянського Союзу Й.П.Зеленюка у с.Кочержинці та біля меморіальних місць на Алеї Слави в м.Умань.

− Важливо провести тематичні уроки, лекції на тему Великої Вітчизняної війни та визволення України від фашистських загарбників серед учнів шкіл, організувати виставки творів мистецтв, фотографій воєнних років, − звернув увагу Анатолій Іванович.
Як було зазначено на нараді, важливою складовою святкових заходів має стати поширена увага до ветеранів, безпосереднє спілкування з ними та відвідування їхніх домівок, а також будинку-інтернату для ветеранів, що у с.Рижавка.

Голова районної державної адміністрації Анатолій Петренко наголосив, що необхідно зробити усе можливе, аби гідно відзначити важливу історичну дату та вшанувати ветеранів.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики
Уманської райдержадміністрації

http://www.oda.ck.ua/