Новини Умані: 21 лютого - 21 березня 2011 року

Новости города

Нагадаємо, що з 15 лютого по 24 травня 2011 року в місті Умань пройдуть загальноміські заходи «Французька весна». Саме під таким гаслом відкриються виставки картин місцевих художників, дитячої творчості, відбудуться вечори французької поезії, концерти музичних творів французьких композиторів, цикли передач на місцевому телебаченні та багато іншого.
Поріднення між містами - це значне надбання в духовній сфері, а також один із шляхів до взаєморозуміння між народами на рівні міських громад, у сфері так званої «народної дипломатії».
Проведення усіх цих заходів сприятиме зближенню культур, збереженню і зміцненню миру, братньої взаємодопомоги, взаєморозумінню і довіри, пропаганди культури та мистецтва, народних традицій.

21 лютого міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, на який звернулись 33 мешканці міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання, проблеми землевпорядкування, надання матеріальної допомоги, спірні питання між сусідами, встановлення індивідуального опалення та додаткових контейнерів для сміття. Представники Уманського осередку громадської організації «Захист дітей війни» звернулись з питанням впорядкування могил підпільників на Міщанському кладовищі та внесли пропозицію щодо встановлення плати за проїзд в міському транспорті.
Для оперативного вирішення питань, що турбують уманчан, на прийомі завжди присутні керівники управлінь та служб міста. Тому, на усі звернення давалися вичерпні відповіді, а з низки питань були дані доручення керівникам відповідних служб та взяті на контроль для подальшого їх розв’язання.

22 лютого до Дня Захисника Вітчизни в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами проведено конкурс вареників серед учасників клубів ветеранів «Оптиміст», «Калинонька», «Надвечір'я», «Катюша».
Презентація учасниками конкурсу своїх робіт супроводжувалась концертними виступами.

22 лютого в міському Будинку культури з ініціативи Центру роботи з жінками «Софія» було проведено 4-й благодійний муніципальний бал "Кохання. Весна - 2011".
На святковий бал завітали представники галузей освіти, культури, соціального захисту населення, бізнесу, громадських організацій, знімальна група УТ-1 на чолі з головним редактором програми «Надвечір'я» Тамарою Щербатюк та представники місцевих засобів масової інформації.
Програма балу включала: виступи студентських творчих колективів, аукціон картин юних художників, збірок уманських поетів, виставку-ярмарок робіт місцевих умільців.
Міський голова привітав три «золоті» пари: Календрузів, Антонових та Задорожніх із 50-річчям подружнього життя.
Під час благодійного балу було зібрано 12916 грн., які будуть спрямовані на забезпечення цілодобового постачання води в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами.

23 лютого 2011 року відбулась чергова 5 сесія міської ради VІ скликання, на якій затверджено міські програми: імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2011 – 2015 роки; роботи з обдарованою молоддю на 2011 – 2014 роки; профілактики злочинності в м. Умань на 2011 – 2015 роки, забезпечення пожежної безпеки на 2011 – 2015 роки. Розглянуто ряд питань господарчого характеру, прийнято рішення про план роботи Уманської міської ради VІ скликання на 2011 рік, утворено виконавчий комітет міської ради, затверджено Положення про виконавчий комітет Уманської міської ради та структуру і загальну чисельність виконавчих органів міської ради, апарату міської ради та виконавчого комітету на 2011 рік.

23 лютого з нагоди відзначення Дня захисника Вітчизни відбулось покладання квітів до Обеліску Слави та урочисті збори за участю керівництва виконкому, депутатів міської ради, представників трудових, педагогічних та студентських колективів підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, особового складу Уманського військового гарнізону та громадськості міста. Міський голова Юрій Бодров привітав присутніх зі святом та вручив державні нагороди і Почесні грамоти.

25 лютого міський голова провів нараду за участю керівників органів місцевого самоврядування та місцевих виконавчих органів державної влади, на якій було проаналізовано хід виконання міської програми соціальної допомоги «Турбота» за 2010 рік.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1 березня міський голова Юрій Бодров привітав лауреатів конкурсу «Жінка року 2010 року», який вже одинадцятий рік організовується і проводиться громадською організацією «Спілка жінок міста Умані» (керівник Валентина Чорна ). В нинішньому році в різних номінаціях лауреатами конкурсу стали:

Босовська Надія Петрівна,
Данилюк Ірина Семенівна,
Жук Марія Іванівна,
Іванчук Тамара Василівна,
Кравчук Олена Леонідівна,
Кружкова Ціля Марківна,
Муленко Людимила Іванівна,
Панчекно Валентина Дмитрівна,
Петриченко Неля Петрівна,
Прядкіна Лілія Володимирівна,
Українець Євгенія Вікторівна.

2 березня міський голова Юрій Бодров під час проведення урочистостей привітав жінок міста з Міжнародним жіночим днем 8 березня. Творчі колективи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини подарували уманчанкам святковий концерт.

З 2 по 6 березня в Умані відбувся перший Міжнародний турнір із боксу, приурочений Дню визволення міста Умані від німецько–фашистських загарбників. Турнір проходив за підтримки міського голови, відділу з питань фізичної культури і спорту, федерації боксу України, федерації боксу міста Умані «Ринг». Кращі спортсмени збірних восьми країн, серед яких Німеччина та Ізраїль, п’ять днів з’ясовували, хто найсильніший. Як результат – українська збірна взяла 5 золотих медалей і посіла перше командне місце, залишивши позаду спортсменів із Німеччини, Ізраїлю та країн СНД. Кращим боксером визнано уманчанина Ярослава Петриченка. Нагороджувати бійців особисто приїхав чемпіон світу Василь Ломаченко.
На основі цього турніру буде сформовано команду збірної України, яка буде брати учать в чемпіонаті Європи і чемпіонаті світу.

9 березня з нагоди відзначення 197–ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка в міському Будинку культури відбулись урочистості, під час яких перший заступник міського голови Володимир Віблий звернувся до громадськості зі словом про Великого Кобзаря. Уманський гуманітарно-педагогічним коледжем імені Т.Г. Шевченка представив культурно-мистецьку програму, присвячену Шевченківським дням.

10 березня відбулись урочисті збори з нагоди 67-ї річниці визволення міста Умані від німецько–фашистсьських загарбників, на яких міський голова Юрій Бодров привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни та уманчан зі святом і вручив ветеранам та визволителям міста Почесні грамоти Обласної ради, виконавчого комітету Уманської міської ради та обласної ветеранської організації. Чотири інваліди Великої Вітчизняної війни І групи, які потребували поліпшення житлових умов та перебували на квартирному обліку, отримали ордери на квартири. В цей же день до Обеліску Слави було покладено вінки та квіти.

11 березня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано стан розрахунків населенням за квартплату.

Цього ж дня на черговому засіданні виконавчого комітету надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, реконструкцію та будівництво, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, надання одноразової матеріальної допомоги також про першочергові заходи з підготовки до проведення виборів народних депутатів України у 2012 році та інші.

16 березня у місті відбулося навчання депутатів Уманської міської ради, під час якого головний архітектор міста Віктор Лісаченко проінформував про роботу управління архітектури і містобудування та про зміни до деяких законодавчих актів у даній сфері.
Цього ж дня відбулась позачергова 6 сесія міської ради VІ скликання, на якій були затвердженні Правила паркування транспортних засобів у місті, та розглянуто питання про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті.

18 березня відбулись урочисті збори з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Міський голова Юрій Бодров у своєму привітанні зазначив: «Праця робітників даної галузі є однією з найнеобхідніших для життя уманчан. Завдяки старанням працівників житлово - комунального господарства мешканці нашого міста мають у домівках тепло, воду, газ, світло, місто стає охайним і гарним, а уманчани отримують різноманітні побутові послуги». Кращим працівникам галузі міський голова вручив Почесні грамоти Обласної ради та Уманського міського виконавчого комітету.

21 березня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань. До міського голови звернулись 34 мешканці міста.
Уманчани порушували житлові, комунальні питання, проблеми землеустрою, встановлення дорожнього знаку, працевлаштування та надання матеріальної допомоги. Мешканці, які проживають по вул.. Київській, 5, звертались із проханням провести ремонтні роботи будинку.
Для оперативного вирішення проблем, що турбують уманчан, на прийом були запрошені керівники управлінь та служб міста, тому на всі звернення були дані відповіді і роз’яснення, окремі питання залишились на контролі для подальшого вирішення.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua