У фотокабінці роблять листівки з фото

Новости города

Минулого четверга у торговельному центрі "Фуршет" в Умані на Черкащині з'явилася перша в місті фотокабінка. Одразу після відкриття біля неї збирається з десяток людей. Усі розглядають із цікавістю, фотографуються. Обирають розважальні знімки:

— Усе дуже легко. Сідаєш, обираєш вид фотокартки, в моніторі бачиш своє відображення. Фоткаєшся. Якщо не подобається, видаляєш, робиш повторні знімки і потім друкуєш, — каже Юрій Дзиґа, 24 роки.

— Я таке у фільмах бачила лише. Читала, що в Парижі фотокабінки майже на кожному кроці. Тепер і в Умані є, — усміхається Ганна Луценко, 21 рік. — Тут цікаві всілякі рамочки є, вітальні листівки з власним зображенням.

Фотокабінка невеликого розміру, близько 1,5 кв. м. Зробити фото на документи коштує 15 грн, розважальне — 20.

— Я як людина зайнята, завжди шукаю практичні сторони в усьому. Сьогодні думав, вже не зроблю фото на документи, бо пізно й ательє закриті. Зайшов сюди і побачив фотокабінку, — каже Ігор Столяров, 24 роки.

Власник новинки — уманець 24-річний Олександр Бистров, професійний фотограф. Він придбав кабінку у Херсоні.

— Оформлений як приватний підприємець. У теплий період року роботи в мене багато. А взимку — мало. Тому шукав чим займатися, щоби був додатковий дохід. Багато читав про фотокабінку. Такий бізнес мені сподобався. Знаю, у Києві вони починають з'являтися. А для невеличкої Умані — це взагалі ноу-хау.

Лілія КУШНІРЕНКО

http://gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/373514