Новини Умані: 9 лютого - 18 лютого 2011 року

Новости города

9 лютого в сесійній залі адмінбудинку виконкому відбулася чергова зустріч представників громадських організацій з керівництвом міста. Серед питань, які розглядалися, були: підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та аналіз роботи комунальних підприємств міста. Вів нараду перший заступник міського голови Володимир Віблий.

10 лютого на засіданні виконкому Уманської міської ради розглянуті питання про стан роботи з письмовими і усними зверненнями громадян у виконавчих органах міської ради в 2010 році, дані дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, на оформлення права власності, надані містобудівні умови і обмеження забудови земельних ділянок, здійснено реєстрацію Уманської громадської організації Футбольний клуб „Уманьферммаш” та інші.

11 лютого на щотижневій нараді на чолі з міським головою Юрієм Бодровим було розглянуто питання про стан розрахунків за водопостачання та водовідведення населенням міста. Директор КП „Уманьводоканал” Артем Тарасенко доповів, що діючі тарифи не відповідають собівартості послуг підприємства. В даний час проводиться робота по їх перегляду, матеріально-технічному переобладнанню насосних станцій, по сплаті населенням за надані послуги, борги яких складають понад 4 млн. гривень.

Цього ж дня на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 відбувся семінар-практикум учителів української мови і літератури з проблеми «Використання нестандартних форм та методів навчання на уроках словесності». У роботі семінару брали участь завідуюча методичним кабінетом відділу освіти Уманської міської ради Трохименко І.М., директор школи Килимник В.О., заступник директора з навчально-виховної роботи Бугерук О.І., вчителі української мови і літератури шкіл №№ 3, 4, 6, 8, 9,10,11,12,14 школи-інтернату. НВК № 7. В актовій залі закладу учні 6-11 класів представили літературно-музичне дійство «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття . . .», присвячене річниці від дня народження геніального нашого земляка Т.Г. Шевченка. Допомагали у проведенні свята студенти та викладачі Уманського обласного музичного училища ім. П.Д. Демуцького.

14 лютого під девізом «Творча молодь – майбутнє Умані» в міському Будинку культури відбулась святкова програма «Лабіринти кохання». Молодий талановитий співак Олександр Біденко виступив з дебютним концертом, участь в якому взяли студенти обласного музичного училища ім.Демуцького, учасники ансамблю сучасного танцю «Візаві» та чоловічий вокальний ансамбль «Сан-Райз». Підтримку у проведені цього заходу надав відділ культури і туризму Уманської міської ради, який проводить цілеспрямовану роботу по створенню умов для розвитку творчо-обдарованої молоді міста, її інтелектуального та духовного потенціалу.

В Умані відбулось вшанування пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. 15 лютого відбулася низка заходів, присвячених 22-ій річниці виведення радянських військ із Афганістану. Загалом близько 150 тисяч українців були воїнами-афганцями. Більше трьох тисяч не повернулися додому. На страшній афганській війні зазнали втрат і уманчани.
В Умані пам’ятні заходи розпочалися проведенням мітингу біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Перший заступник міського голови Володимир Віблий вручив відзнаки, Грамоти виконкому, матеріальну допомогу сім’ям загиблих воїніві. Уманські афганці, їхні родичі, учасники бойових дій і представники влади поклали квіти до підніжжя пам’ятника та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Заходи продовжились в Міському будинку культури «Вечором пам’яті» за участю учасників бойових дій та студентської молоді. В цей день до могил воїнів-афганців були покладені вінки та квіти.

16 лютого в місті відбулось засідання підсумкової Медичної ради за участю заступника міського голови Петра Паєвського, начальника відділу охорони здоров’я міської ради Сергія Токунова, депутата міської ради, голови комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Лариси Качанової, головних лікарів, їх заступників, завідуючих відділеннями, спеціалістів, старших медсестер, голів профспілок, працівників медичної сфери. На раді були розглянуті результати діяльності закладів охорони здоров’я за 2010 рік та заходи щодо подальшого розвитку та реформування галузі.

17 лютого під головуванням першого заступника міського голови Володимира Віблого відбулось засідання Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.
Членами Комітету проаналізовано стан виконання обласної Програми «Безбар’єрна Черкащина» та міської Програми комплексного вирішення проблем інтеграції людей з особливими потребами «Безбар’єрна Умань».
Заслухано інформацію заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер по підсумках селекторної наради Черкаської облдержадміністрації, на якій обговорювалося питання про стан виконання законодавства по забезпеченню доступності інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.
Членам комітету поставлено конкретні завдання щодо удосконалення роботи по забезпеченню безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціальної інфраструктури, закладів охорони здоров’я, освіти, культури, культового, фізкультурно-спортивного та рекреаційного призначення, вокзалів та інших об’єктів транспортної інфраструктури, вулично-шляхової мережі та інших об’єктів.

18 лютого на нараді міського голови головний Державний санітарний лікар м. Умані доповіла про показники соціально – гігієнічного моніторингу за 2010 рік.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua