Новини Умані: 31 січня - 8 лютого 2011 року

Новости города

31.01.2011 року освітяни із м. Гнєзно мали можливість зустрітись із міським головою Юрієм Бодровим, працівниками відділу освіти, де обговорювались спільні та відмінні риси освіти України та Польщі а також плани подальшої співпраці.
- 31.01.2011 року проведено виставку творчості польських дітей «Співдружність міст Умань - Гнєзно в творчості дітей» та конкурс комп’ютерних презентацій «Умань – моя маленька Батьківщина»;

- 01.02.2011 року проведено виставку-конкурс декоративно-прикладного мистецтва Польщі» та фестиваль польської культури (вірші, пісні, танці, обряди, кухня).

- 03.02.2011 року в Будинку дитячої та юнацької творчості пройшов фестиваль патріотичної пісні, в якому прийняли участь учні усіх загальноосвітніх навчальних закладів.
На всіх цих заходах була присутня польська делегація освітян : директор школи №3 м. Гнєзно та троє учителів даної школи, яка прибула до міста із дружнім візитом та для участі у проведенні підсумків Тижня польської культури.

1 лютого під головуванням заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер відбулося засідання координаційної ради з роботи з постраждалими від аварії на ЧАЕС щодо підготовки та проведення заходів, пов’язаних із 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.
Учасників зібрання ознайомлено з проектом рішення про утворення організаційного комітету з підготовки та проведення в м. Умань заходів, пов’язаних із 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи та підготовлено пропозиції до проекту міської Програми дій щодо кардинального поліпшення медичного, побутового обслуговування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та дітей-чорнобильців на 2011-2013 рр.

2 лютого на Дні керівника під головуванням міського голови Юрія Бодрова були розглянуті питання: про хід виконання програми економічного та соціального розвитку міста в січні 2011 року; про основні напрямки Пенсійної реформи України в розрізі проектів змін до чинного законодавства; про стан розрахунків за спожиті енергоносії та тарифну політику в галузі житлово-комунального господарства.
Цього ж дня відбулася зустріч заступника міського голови Петра Паєвського, керівників структурних підрозділів міської ради з підприємцями міста. Розглядалися питання функціонування міського Будинку культури, організації прийому паломників-хасидів та реформування медичної галузі.

7 лютого міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, на який завітали 48 мешканців міста. Уманчани порушували житлові та комунальні питання, проблеми землеустрою, надання матеріальної допомоги, а також працевлаштування. До міського голови звернулися з приводу незадовільного опалення будинку за адресою: вул.Леніна,44 та 24-го Партз’їзду,11, поточного ремонту будинку. Також мешканці зверталися щодо вжиття заходів безпеки у об’єднаннях садівнічих товариств, щодо перерахунку пенсій, повернення заощаджень, освітлення вул.Фурманова, встановлення автобусної зупинки. Ряд звернень стосувались ремонтів: зливової каналізації по вул.Островського; дорожнього покриття вулиці Лисенка, 1-го провулку Лисенка та тротуарів по вулицях Визволителів і Островського.

8 лютого в залі засідань виконкому відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів міста Умані за участю міського голови Юрія Бодрова по обговоренню стану злочинності і боротьби зі злочинністю на території міста, діяльності правоохоронних органів міста протягом 2010 року та визначення заходів, спрямованих на підвищення ефективності їх діяльності, виходячи з положень Конституції України, законів України, що регламентують діяльність правоохоронних органів, Указів Президента України щодо зміцнення законності та боротьби зі злочинністю. В обговоренні цих питань взяли участь: прокурор міста Резнік Р.Б., заступник начальника МВ УМВС Стрембіцький О.А., начальник податкової міліції Мельник С.І., начальник Уманського МРВ УСБУ Гончар В.П., заступник прокурора Черкаської області Вегера В.М.

Цього ж дня відбулось розширене засідання Уманського міського об’єднання «Народна Рада» по питанню тарифів на житлово-комунальні послуги, на якому були присутні 25 голів громадських організацій міста. Голова об’єднання Петро Іванович Кирилюк відкрив засідання, обґрунтувавши важливість порушеної теми. Болюче питання для мешканців міста, і водночас актуальне та необхідне для комунальних підприємств висвітлював та роз’яснював перший заступник міського голови Володимир Віблий, який розповів про ситуацію, що склалась на комунальних підприємствах «Уманьтеплокомуненерго» та «Комунальник». Проблему водопостачання висвітлив директор КП «Уманьводоканал» Тарасенко А.А. По питанню надання субсидій виступила заступник начальника відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Левченко О.О. Присутні активно порушували питання про можливість встановлення індивідуального опалення в окремих квартирах, якість природного газу, що подається до квартир, шляхи боротьби з постійними боржниками міста.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua