Продовжується робота з організації паломництва хасидів до Умані

Новости города

10 лютого перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Рябцев провів нараду з питань організації паломництва брацлавських хасидів до м.Умань у 2011 році. У нараді також взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Василь Корнієнко та міський голова міста Умані Юрій Бодров.

Нагадаємо, що за ініціативи голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба активну підготовку до організації масового паломництва розпочато вже на початку року, а не напередодні іудейського свята. Насамперед це пов’язано з початком дії угоди між Україною та Державою Ізраїль про безвізовий режим, що передбачає збільшення кількості паломників до Умані.

Так, продовжуючи роботу з підготовки до прийому хасидів, учасники наради проаналізували недопрацьовану систему прийому та перебування хасидів у м.Умань.

− Головним і першочерговим нашим завданням є прийом людей та достойне їх розселення, для цього ми плануємо створити систему найму квартир та збору податків з орендної плати, чітке визначення місця для наметового містечка, − зазначив міський голова м.Умань Юрій Бодров.

Для забезпечення громадського спокою у місті на період перебування хасидів передбачається збільшення кількості постів міліції.

Також Юрій Бодров повідомив, що для належного функціонування наметового містечка буде проведено систему водопостачання та водовідведення, збільшення кількості сміттєвозів та баків для сміття.

У свою чергу, Василь Корнієнко повідомив, що розроблено проект-концепцію Закону України про паломництво, який чітко розмежує права і обов’язки, як приймаючої сторони, так і паломників. Новостворений проект буде представлено на розгляд Верховної Ради вже найближчим часом. Крім того, розроблено план-графік з виконання робіт з прийому хасидів, де визначені умови розміщення та відповідальні за організацію заходів.

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=2007