Новини Умані: 21 січня - 28 січня 2011 року

Новости города

21 січня на щотижневій нараді при міському голові розглядалося питання про стан харчування учнів загальноосвітніх закладів міста.
З інформацією виступили: заступник начальника відділу освіти Оксана Герасименко та головний державний санітарний лікар м.Умань Лариса Качанова, в ході виступів яких було відмічено, що харчування дітей в школах в порівнянні з минулими роками покращилося.

23 січня в Умані побував Предстоятель Української Православної церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.
В Св. Миколаївському соборі Блаженніший Володимир очолив урочисту Літургію, а також привітав з 50-річчям від дня народження, 10-річчям служіння в сані єпископа та 25-річчям чернечого постригу і рукопокладення в сан священика Єпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона, вручив йому ікону Божої Матері «Знамення» та орден святого апостола Андрія Первозванного.
Свій візит Блаженніший Володимир завершив молебнем та закладанням першої цеглини в будівництво храму всіх Святих біля адмінбудинку Уманського тепличного комбінату, очолюваного Миколою Гордієм, який споруджує цей храм.
В урочистостях взяли участь керівники православних єпархій Української православної церкви, заступник голови ОДА Юрій Тимошенко, заступник голови обласної ради Василь Касьян, міський голова Юрій Бодров, голова райдержадміністрації Анатолій Петренко, голова районної ради Сергій Кулібаба, керівники підприємств і організацій міста та району, прихожани.

24 січня відбувся прийом громадян з особистих питань першим заступником міського голови Володимиром Віблим.
Прийнято 14 громадян з питань: підключення води до житлового будинку за адресою: вул.Леніна,22; повернення заощаджень; встановлення індивідуального опалення в квартирі; працевлаштування та інших.

25 січня відбулось чергове засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням першого заступника міського голови, голови комісії Володимира Віблого. На засідання було запрошено 6 керівників підприємств та 4 приватних підприємця, які мали заборгованість з виплати заробітної плати та зі сплати внесків до Пенсійного фонду за даними управління Пенсійного фонду України в м. Умань, а також 7 керівників підприємств, які нараховують заробітну плату нижчу встановленого законодавством мінімального розміру.

26 січня в м. Умань відбулось засідання обласної ради соціального діалогу за участю заступника голови Федерацій профспілок України Українця С.Я., голови Федерації профспілок Черкаської області Шевченка П.В., голови обкому працівників автомобільного транспорту, члена ради Федерації профспілок України Жигайла П.С., голови обкому працівників житлово-комунальної сфери, члена президії ЦК працівників житлово-комунальної сфери Павленко Н.С., заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Кучер Г.М., начальника управління Пенсійного фонду України в м. Умань Кузнеця А.М., голови профспілки закладів охорони здоров'я, голови координаційної ради голів комітетів профспілки міста Умані та Уманського району Єгорової С.В., представників рад соціального діалогу м. Умань, Уманської, Жашківської, Маньківської, Христинівської, Монастирищанської, Тальнівської райдержадміністрацій, голів профспілкових комітетів міста, депутатів Уманської міської ради.
Вів засідання голова Федерації профспілок Черкаської області П.В.Шевченко, на якому обговорено проект Закону України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". Пропозиції по даному законопроекту будуть підготовлені на парламентські слухання.

27 січня на засіданні виконкому міської ради, який вів міський голова Юрій Бодров, розглянуті питання щодо надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок, дані дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, на послуги з виробництва та ремонту одягу, затверджено склад та Положення про комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, ухвалена низка рішень щодо захисту прав неповнолітніх та інше.

28 січня перший заступник міського голови Володимир Віблий провів оперативну нараду з керівниками відділів, служб та управлінь. З інформацією виступив директор КП „Уманьтеплокомуненерго” Коваль В.М., який висвітлив стан розрахунків населенням за теплову енергію, КП „Уманьтеплокомуненерго” за енергоносії, порядок встановлення тарифів та нарахування пені населенню за несвоєчасну оплату комунальних послуг.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua