На Уманщині побував Блаженніший Митрополит Володимир

Культурная жизнь

23 січня в Умані побував Предстоятель Української Православної церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.

В місцевому Свято-Миколаївському соборі Блаженніший Володимир відслужив святкову Літургію, а також привітав з 50-річним ювілеєм, 10-річчям служіння в сані єпископа та 25-річчям чернечого постригу і рукопокладення в сан священика Єпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона, вручивши йому в подарунок ікону Божої Матері «Знамення» та орден святого апостола Андрія Первозванного.

В урочистостях взяли участь керівники православних єпархій Української православної церкви, заступник голови облдержадміністрації Юрій Тимошенко, місцеві керівники та прихожани.

Свій візит Блаженніший Володимир завершив молебнем та закладанням першої цеглини в будівництво Храму Всіх Святих.

Приїзд Блаженнішого Митрополита Володимира — подія для Уманщини справді історична. Останній візит духовної особи такого рангу до Умані відбувся ще в далекому 17-му столітті.

Віруючі переконані, що перебування Блаженнішого Володимира на Уманській землі позначиться для неї добрими справами і новими ростками любові до ближнього.

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=1967